Σοβαρές καταγγελίες κτηνοτρόφου για τα προβλήματα ύδρευσης του Πολιχνιτου

Καταγγελίες κτηνοτρόφων για τα προβλήματα άρδευσης της περιοχής Ειλικρινής παρέμβαση του Δημήτρη Αλεξίου, ο οποίος προανήγγειλε άμεση καταγραφή των παροχών στις γεωτρήσεις, κάνοντας λόγο και για αλόγιστη χρήση


Τα προβλήματα άρδευσης στον Πολιχνίτο, δεν είναι κάτι καινούργιο. Παρατηρούνται από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ είχαν απασχολήσει πρόσφατα και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την παραίτηση του τότε προέδρου της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρη Ακριώτη. Χαρακτηριστικές ήταν εξάλλου και οι περιπέτειες των κατοίκων στο Λισβόρι, οι οποίοι λόγω των προβλημάτων του εκεί αρδευτικού δικτύου, αναγκάζονταν να γεμίζουν τις δεξαμενές τους μέχρι και με βυτία για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού.

Αναλυτικά η επώνυμη καταγγελία κτηνοτρόφου:

Σας γράφω αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσω για όσα συμβαίνουν στο Πολιχνίτο και αφορούν στο Δημοτικό δίκτυο άρδευσης. Είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και κτηνοτρόφος και διατηρώ ποιμνιοστάσιο στην περιοχή «Πρινερή» Πολιχνίτου. Το εν λόγω αγροτεμάχιο αρδεύεται από το δημοτικό δίκτυο άρδευσης από το έτος 2004. Από τον Αύγουστο του έτους 2014 υπάρχουν μεγάλα διαστήματα, που δεν έχω καθόλου νερό στο ποιμνιοστάσιό μου. Με αποκορύφωμα τους τελευταίος 2 μήνες που δεν υπάρχει σταγόνα νερό. Τα 300 τον αριθμό ζώα που σταβλίζονται στο ποιμνιοστάσιο χρειάζονται, όπως καταλαβαίνεται, άφθονο νερό, ειδικά τους θερινούς μήνες. Ήδη έχει μειωθεί η παραγωγή και δεν ξέρω τι άλλο θα επακολουθήσει.
           
Σας επισημαίνω επίσης ότι όλο το αρδευτικό δίκτυο Πολιχνίτου δεν λειτουργεί. Κανένα χωράφι δεν αρδεύεται εδώ και 2 μήνες.

           
Όλες αυτές τις ημέρες έχω απευθυνθεί στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου και στον Δήμαρχο προσωπικά, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι γίνονται δολιοφθορές στο δίκτυο, το οποίο είναι εξωτερικό, και γι ‘ αυτό το λόγο δεν ρέει νερό μέσα στο δίκτυο και φυσικά στο ποιμνιοστάσιό μου.
           
Την Τρίτη 26/7/2016 συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου για το θέμα της άρδευσης.Δεν παρέστη όμως ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ρουκουνιώτης Ευστράτιος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιχνίτου κ. Αλεξίου Δημήτριος. Στο χώρο όπου συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο βρισκόμασταν δημότες που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ανυδρίας για να συζητήσουμε με τα μέλη του Συμβουλίου, αλλά το Συμβούλιο αναβλήθηκε.  
           
 Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς των αρμοδίων για να λυθεί άμεσα το θέμα, διότι κινδυνεύει η ζωή των ζώων μου και εγώ βέβαια με οικονομική καταστροφή. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει κανέναν.    
     
Απευθύνομαι σε εσάς, διότι είμαι αγανακτισμένος και θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Στατέλλης Σταμάτιος
Κτηνοτρόφος
Πολιχνίτος Λέσβου


                                                                Ευχαριστώ εκ των προτέρων

                                                                        Πολιχνίτος 27/7/2016