Στην Μυτιλήνη η χρυσή Εθνική Ελλάδος του EURO 2004- Έδωσαν συνέντευξη στα ΜΜΕ (pics, vid)

Το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο θα επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές της «χρυσής» εθνικής φουρνιάς του 2004 το απόγευμα της Τρίτης (07/6, 20.00) στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης.


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παλλεσβιακού, στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων, και συνεχίζοντας το έργο που έχει δρομολογήσει, με πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και κοινωνικών πρωτοβουλιών, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανακούφιση και ενίσχυση διαφόρων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, διοργανώνει, σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 20:00, φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την Εθνική Ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro), το 2004, στην Πορτογαλία.

Το «παρών» θα δώσουν οι περισσότεροι από τους Έλληνες διεθνείς που μάς έκαναν περήφανους, γράφοντας, παράλληλα, μια από τις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού μας, γενικότερα. Μεταξύ αυτών οι: Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Χαριστέας, Τραϊανός Δέλλας, Άγγελος Μπασινάς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Ντέμης Νικολαΐδης, Κώστας Κατσουράνης κ.ά. 

Η παρουσία τους στην πόλη μας και το νησί μας αποτελεί σπουδαία τιμή για τους φιλάθλους -και όχι μόνο- καθώς και μια πρώτης τάξεως (ίσως και μοναδική) ευκαιρία να δουν από κοντά τους συγκεκριμένους αθλητές, οι οποίοι ανέβασαν τη χώρα μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 

Στο πλαίσιο της ίδιας αθλητικής-κοινωνικής εκδήλωσης θα τιμηθούν δύο μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μυτιληναϊκής καταγωγής Χάρης Γραμμός, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στον ιστορικό τελικό του Γουέμπλεϊ, το 1971,ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης, καθώς και ο εκ Λέσβου καταγόμενος δημοσιογράφος, Ασημάκης Χατζηνικολάου, ο οποίος εργάστηκε επί δεκαετίες στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, στη Γερμανία. 

Παράλληλα, σκοπός του συγκεκριμένου αγώνα είναι και η συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Χαμόγελου του Παιδιού στην πόλη μας, καθώς και τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικού Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. 

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων (3€ και 5€) θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού (παρών θα είναι και ο πρόεδρός του, κ. Γιαννόπουλος), ενώ οι είσοδος για παιδιά και μαθητές θα είναι δωρεάν. ). Αντί εισιτηρίου μπορούν να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και ρουχισμό (θα παραδοθούν σε ειδικό σημείο στο γήπεδο), για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. 

Σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί και μετά, οι διεθνείς μαζί με τους ακόλουθους τους επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιάκωβο, εν συνεχεία πήγαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης,  στο οποίο δώρισαν μπάλες και αναμνηστικές φανέλες, ενώ τέλος επισκέφτηκαν και το σωματείο ΑΜΕΑ «Κυψέλη» μοιράζοντας χαμόγελα και δώρα. 

Στις 12:30 δόθηκε επίσημη Συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο όπου διαμένουν

Το LesvosPost.com βρέθηκε στην εκδήλωση της συνέντευξης παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, του πρόεδρου των παλαιμάχων Παλλεσβιακου, του υπεύθυνου τύπου των παλαιμάχων αλλά και των διεθνών Κατσουρανη, Ζαγορακη, Χαριστεα, επίσης στο πάνελ βρέθηκε και εκπρόσωπος της folie Folie όπου είναι χορηγός και αρωγός στην προσπάθεια που κάνουν οι διεθνείς του Euro 2004.