Οι πρώτες εικόνες από τον καθαρισμό της Πλαζ Τσαμακια- Εντατικές εργασίες από τον Δήμο Λέσβου-Εκτεταμένες ζημιές στον χώρο

Ολοκληρώθηκε στις 9 το πρωί επιχείρηση εκκένωσης τμήματος της παραλίας κάτω από το δασύλλιο Τσαμάκια στη Μυτιλήνη.


Nωρίς το πρωί η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα παρουσία εκπροσώπου της Δικαιοσύνης και με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου Λέσβου εκενωσαν τον προχειρο καταυλισμο.

Η παραλία είχε καταληφθεί εδώ και μήνες και συγκεκριμένα από τις αρχές του περασμένου χειμώνα από ομάδες ακτιβιστών, κυρίως του αντεξουσιαστικού χώρου, υπό το χαρακτηριστικό τίτλο «No border kitchen».

Οι αστυνομικοί ήδη μετέφεραν στο hotspot της Μόριας 346 μετανάστες στο σύνολο τους από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. 

Μέσα στον καταυλισμό βρέθηκαν και ήδη προσήχθησαν στην Αστυνομία 19 ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Από το πρωί συνεργεία του δήμου παρεμβαίνουν στην παραλία γκρεμίζοντας αυθαίρετες κατασκευές και αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα του χώρου.

Συνεργεία του Δήμου σύμφωνα με πληροφορίες στον χώρο του πρόχειρου καταυλισμού βρήκαν πολλά κουφάρια αδέσποτων ζώων κυρίως σκυλιά, τα οποία είχαν φαγωθεί πιθανών από μετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παραλία και οι κατασκευές που υπήρχαν έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, οι οποίες θα αποκατασταθούν άμεσα ώστε μέσα Μαΐου να ξεκινήσει η λειτουργία της δημοτικής πλαζ.

ΦΩΤΟ twitter- LesvosPost.com