Let’s do it Molyvos- Petra- Καθαρισμός βυθού και παραλιών σε Μολυβο και Πετρα

Πραγματοποιήθηκε η δράση στο πλαίσιο της καμπάνιας ''Let's do it''  τη μεγαλύτερη και την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε ευρωπαϊκή κλίμακα.


Χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθάρισαν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

O Φορέας Τουρισμού Μολύβου διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την συγκεκριμένη δράση και συμμετέχει ενεργά στο πανελλήνιο δίκτυο συντονιστών της συγκεκριμένης καμπάνιας.

H φετινή δράση για τον καθαρισμό της περιοχή μας έγινε σε συνεργασία, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, με την Δημοτική Κοινότητα Μήθυμνας, τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Αρίων, τον Σύλλογο ΓΑΣ Ολυμπιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών χορών "Μόλυβος", το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας, τον Θεατρικό Σύλλογο Πέτρας. Στην δράση συμμετείχαν ακόμη η καταδυτική ομάδα Lesvos Scuba Oceanic Centre, ομάδα εθελοντών από το Lifeguard Hellas Save & Rescue και πολλοί εθελοντές. Η δράση είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

Φέτος ο καθαρισμός περιελάμβανε καθαρισμό σε όλη την παραλία και ακτογραμμή από το λιμάνι του Μολύβου ως την παραλία της Ψιριάρας στα Δελφίνια με ταυτόχρονα καθαρισμό και εντός της θάλασσας με δύτες που χτένισαν όλο το βυθό από κάθε είδους αντικείμενα. Συγχρόνως δύτες καθάρισαν το λιμάνι της Πέτρας και άλλες ομάδες το λιμάνι του Μολύβου και την παραλία της Εφταλούς ως τα ιαματικά λουτρά.
  
Το Δ. Συμβούλιο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους Φορείς και τους εθελοντές για την ενεργεί συμμετοχή τους σε μια σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις όπως αυτή, οι οποίες καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση και αναβαθμίζουν και προβάλλουν την περιοχή μας.

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο παρακάτω link: