Πλήθος κόσμου και καρναβαλιστών στο μεγάλο καρναβάλι της Μυτιλήνης «ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ 2016» (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το φετινό καρναβάλι της Λέσβου «ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ».


Γέμισε «μασκαράδες» η Μυτιλήνη την Κυριακή που ήταν και η τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού που διοργάνωσε ο Δήμος Λέσβου μαζί με τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού..

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 16:00 από την Λαγκάδα Μυτιλήνης με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, όπου και περιόδευαν σε όλη σχεδόν την Μυτιλήνη με κατάληξη την πλατεία Σαπφούς, όπου εκεί περίμενε υπομονετικά πλήθος κόσμου σε όλες τις μεριές της προκυμαίας Μυτιλήνης..

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε με την βοήθεια των εθελοντών η Αθανασία Δαφιωτη.

Την μουσική επιμελήθηκε ο dj του MONKEY Κώστας Κουρας.

Στο τέλος ήρθε αυτό που όλοι ανέμεναν καθώς το μεγάλο «Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» με συμμετοχή πάνω από 250 καρναβαλιστών και 14 πληρώματα έφτασε στο τέλος τους και ανακοινώθηκαν παρουσία του Δήμαρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού οι νικητές και οι ηττημένοι.

Ο διαγωνισμός ήταν δύσκολος, καθώς οι περισσότερες ομάδες ήταν πολύ καλές. 

Όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ψήφισαν και ανακήρυξαν νικητή την ομάδα «MINIONS» από την Παναγιουδα.

Στην 2η θέση βρέθηκε η ομάδα Άρωμα με 5.050 βαθμούς και στην τρίτη θέση η ομάδα «ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΕΣ» με 4.910 βαθμούς  

Στη μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού, ομάδα “ MINIONS ”, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 5.450 βαθμούς  (μεγάλο βραβείο: θησαυρός των 1.000 ευρώ). Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Κάποιοι γρίφοι ήταν εύκολοι, με αποκριάτικη διάθεση, αλλά οι περισσότεροι ήταν δύσκολοι.

 Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση των αρμάτων και των καρναβαλικών σχημάτων και διαφορές εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ.

Στο τέλος ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μαζί με τον Πρόεδρο της Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, κήρυξαν την λήξη της Λεσβιακής Αποκριάς 2016 “Τα Γιούνια” ανανεώνοντας το ραντεβού τους του χρόνου για περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις.

Η κάμερα του LesvosPost TV βρέθηκε εκεί και κατέγραψε το φετινό Μυτιληνιό καρναβάλι....Δείτε το 9+ λεπτό βίντεο.


To LesvosPost.com για ακόμα μια φορά κάλυψε όλες τις εκδηλώσεις του Μυτιληνιού καρναβαλιού. Μάλιστα κατά την σημερινή παρέλαση σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρχαν συνεργάτες μας με τα ειδικά μπλουζάκια του LesvosPost.com καταγράφοντας το κάθε λεπτό της παρέλασης αρμάτων και καρναβαλιστών. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με περισσότερα ρεπορτάζ και βίντεο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καρναβαλιστές και τους διοργανωτές για την συνεργασία τους στην κάλυψη του καρναβαλιού από το LesvosPost.com….. Και του χρόνου.












Ρεπορτάζ-Φώτο: Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)