Με σύσσωμη την αντιπολίτευση απούσα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου-Ομόφωνα ο Δήμος αγοράζει το Αρχοντικό Κατσάνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα και με απούσα όλη την αντιπολίτευση απ όλες τις παρατάξεις πραγματοποιήθηκε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στην σκιά των προχθεσινών επεισοδίων που έγιναν στην συνεδρίαση.

Με την αντιπολίτευση να μην μετέχει στην χθεσινή συνεδρίαση που διακόπηκε λόγο επεισοδίων προχθές πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ του Δήμου Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου που ξεκίνησε την ομιλία του αναφέρθηκε εκτεταμένα στην επεισοδιακή προχθεσινή συνεδρίαση, με βολές κατά του κ Κουρτζη αλλά και των άλλων Δημοτικών Σύμβουλων της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Λέσβου παραδέχτηκε ότι παραφέρθηκε στο προχθεσινό Δ.Σ αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη από τον κ Κουρτζη. Όπως είπε στην ΔΕΔΑΠΑΛ και σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Λέσβου θα διοριστεί ορκωτός λογιστής με σκοπό να ελέγξει όλα αυτά που καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι όλα όσα καταγγέλλουν είναι ψευδή και συκοφαντούν με άσχημο τρόπο τους Αντιδημάρχους του ενώ υποστήριξε ότι όλα τα στοιχειά είναι διαθέσιμα σε δημοσιογράφους, πολίτες, φορείς και δημοτικούς συμβούλους.

Μετά από αυτό ξεκίνησε η διαδικασία για την ψηφοφορία με σκοπό να αγοραστεί από το ΤΑΙΠΕΔ το Αρχοντικό Κατσανη όπου εκεί θα στεγαστεί το Μουσικό Σχολειό.

Ομόφωνα αγοράζει το Αρχοντικό Κατσάνη ο Δήμος Λέσβου

Την απευθείας αγορά του αρχοντικού Κατσάνη για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου της Μυτιλήνης, έγκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου με φυσικά απούσα την αντιπολίτευση.

Ο Δήμος Λέσβου, προκειμένου να μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης των εν λόγω ακινήτων, προετοιμάζεται με τη λήψη των ανάλογων αποφάσεων, για να είναι έτοιμος για τη δημοπρασία, όταν αυτή βγει στον αέρα.

Μετά τη λήψη της χθεσινής απόφασης, θα δημιουργηθεί μία επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τα περαιτέρω και κυρίως την εκτίμηση του ακινήτου. Η επιτροπή θα αποτελείτε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ Στεργίου, τον πρόεδρο της Δ.Κ Μυτιλήνης κ Πάνο Πιτσιο και τον μηχανικό του Δήμου Λέσβου κ Παπαχρυστοφορου.

Ο Δήμος Λέσβου θα συμμετάσχει στη διαδικασία του πλειστηριασμού και όπως είπε ο Δήμαρχος Λέσβου «ευελπιστούμε ότι σύντομα το ακίνητο αυτό θα περιέλθει στην κατοχή μας».

Όταν τελικά αυτό επιτευχθεί, τότε ο Δήμος Λέσβου θα προβεί στην ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος, βάσει των μελετών που υπάρχουν ήδη στα συρτάρια του Δήμου.

Κατά την διαδικασία για το αρχοντικό Κατσανη μίλησε εκπροσοποντας το σύλλογο του Μουσικού Σχολείου ο εκπαιδευτικός κος Σκορδας μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση του συλλόγου του Μουσικού Σχολείου για την αγορά του Αρχοντικού.

Να σημειώσουμε ότι το Αρχοντικό Κατσάνη είναι διώροφο διατηρητέο κτίσμα γνωστό και ως "Κατσάνειο" στην περιοχή Σουράδα στην οδ. Ελ. Βενιζέλου 58 στην πόλη της Μυτιλήνης (πώληση).

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα και για το πάρκινγκ της Μυτιλήνης όπως τόνισε ο Δήμαρχος

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα.

Δείτε παρακάτω το αποκλειστικό βίντεο του L.P από την ομόφωνη έγκριση για αγορά του Αρχοντικού.