ΒΙΝΤΕΟ: Ο χιονιάς επέστρεψε για τα καλά στην Λέσβο- Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (ΦΩΤΟ)

Χιόνια πέφτουν από το μεσημέρι σε όλη σχεδόν τη Λέσβο, ακόμα και στα ψηλά της Μυτιλήνης και οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά που βρίσκονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νησιού.


Χιονόπτωση έχουμε και στην Μυτιλήνη σε Λουτρά, Αγία Μαρίνα, Καγιανη, Παγανη όπου ζητάνε επειγόντως αλατιέρα καθώς οι δρόμοι άρχισαν να γλιστρούν. Επίσης χιονίζει σχεδόν σε όλη την ορεινή Λέσβο με πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα χιονίζει με μεγάλη ένταση σε Αγιασο, Σκουταρο, Φιλια, Μανταμαδο, Ανεμωτια, Σκαλοχωρι,Συκαμια, Αμπελικό, Λεπετυμνο, Αμπελικο, Καριωνα Γέρας μέχρι Σκοπελο, Ασωματο,Παλαιοχώρι, Μολυβο, Αγρα  κ.α

Στο κέντρο της Μυτιλήνης από το μεσημέρι  ρίχνει χιονόνερο.


Δείτε πλάνα που κατέγραψαν το μεσημέρι αναγνώστες του LesvosPost.com από μερικές περιοχές της Λέσβου

Βίντεο: Γ. Μαρμαρινος (Συκαμια Μανταμαδος) , Γ. Καριοφυλλης (Λεπετυμνος), Ε. Χατζηαργυριου (Αργενος)


Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2251350595 της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της περιφέρειας επιχειρούν στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, προκειμένου να τους κρατήσουν ανοικτούς

Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού όλα τα σχολεία του Δήμου Λέσβου (και της Μυτιλήνης) σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 21/01

Κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί: 

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι ,εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι Παιδικοί Σταθμοί σε όλη τη Λέσβο, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα παραμείνουν κλειστοί.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην επαρχιακή οδό Βαφειού – Συκαμινέας.
Στην επαρχιακή οδό «Υψηλομέτωπο» - Στύψη.
Στην επαρχιακή οδό Φίλιας – Σκαλοχωρίου.
Εντός Δημοτικών Διαμερισμάτων Άγρας και Αγιάσου.
Στην επαρχιακή οδό Αγιάσου – «Σανατορίου» - «Ραντάρ».
Στην επαρχιακή οδό Αγιάσου – Μυτιλήνης.
Στην επαρχιακή οδό Πολιχνίτου – Μυτιλήνης.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ερεσού, Άντισσας και Καλλονής.

Ανακοίνωση της ΠΕ Βορείου Αιγαίου:

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου από τις πρωινές ώρες επιχειρούν στο νησί, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, όμως η σφοδρότητα του φαινομένου δεν επιτρέπει προς το παρόν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τη συνέχιση των παρεμβάσεων.

Συνιστούμε στους πολίτες τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Το LesvosPost.com θα σας ενημερώνει συνεχώς με βίντεο και Φώτο απο την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο.. 

Στείλτε μας τα δικά σας βίντεο, φωτογραφίες, καταγγελίες, παρατηρήσεις από την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο στο E-mail μας lesvospost@gmail.com η στο group του Facebook εδω



Ο καιρός:

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 22-01-2016

καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 23-01-2016

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας των Κυκλάδων και της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή 24-01-2016 και Δευτέρα 25-01-2016

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατ. στερεάς, της Ευβοίας, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Τρίτη 26-01-2016

καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατ. στερεάς, της Ευβοίας, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.