Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στη Σκάλα Λουτρών και στη Χαραμίδα (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα και παρουσία του Δημάρχου Λέσβου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων τόσο στη Σκάλα Λουτρών όσο και στη Χαραμίδα.


Με την παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, κ. Γαληνού Σπύρου, των αντιδημάρχων  κ. Τσουπή Παναγιώτη, Κατσαρού Κωνσταντίνου και Καρασάββα Νικολάου, του εντεταλμένου Δημοτικού συμβούλου κ. Στεργίου Θεοδώρου, του προέδρου των Ταξιαρχών κ. Μακρή Μιχάλη και του συμβούλου κ. Ζέρβα Γεωργίου, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Λουτρών κ. Μαμώλη Βασίλη μετά του αντιπροέδρου, του εκπροσώπου της Σκάλας Λουτρών στο Τοπικό Συμβούλιο κ. Σπανού Νικολάου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ», πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στην προβλήτα του Αγίου Γεωργίου στη Σκάλα Λουτρών και εν συνεχεία  στη Χαραμίδα μπροστά από την ταβέρνα του κ. Παναγιώτη Βουτσαρδέλλη..

Ο καιρός με συννεφιά αλλά και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βοήθησε έτσι ώστε η συμμετοχή των κατοίκων, αλλά και των κολυμβητών που έπεσαν στην θάλασσα να είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές.

Μετά το  πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λουτρών, όλο το εκκλησίασμα ξεκίνησε για τον αγιασμό των υδάτων στην Σκάλα Λουτρών όπου διαβάστηκε το ευαγγέλιο πάνω στην εξέδρα που γι αυτό το σκοπό είχε στηθεί και μόλις ο ιερέας ο πάτερ Παναγιώτης είπε το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…»  έξη θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν στα κρύα νερά του κόλπου Γέρας.     

Αυτός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό τον οποίο και ανέσυρε στην επιφάνεια, ήταν ο Άγγελος Μίνικνας από τα Λουτρά, ο οποίος έλαβε και το δώρο του από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο των Λουτρών, το οποίο ήταν μία εικόνα του Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά το Τοπικό Συμβούλιο Λουτρών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα προσφέροντας συγχρόνως και από ένα ποτό στους παρευρισκόμενους. Το φλουρί εδώ έπεσε στην κ. Άννα Κοϊνάκη και το δώρο που πήρε ήταν μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Μετά τον Αγιασμό των υδάτων που έγινε στη Σκάλα Λουτρών ο ιερέας και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους, ξεκίνησαν για να παρευρεθούν στον Αγιασμό των υδάτων στην Χαραμίδα όπου περίμεναν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, καθώς και αρκετοί Μυτιληνιοί.

Η καθιερωμένη τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και τον Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Γκαγκάνης Βασίλης του Κωνσταντίνου ο οποίος ήταν ένας εκ των τεσσάρων κολυμβητών που έπεσαν στην θάλασσα. Αμέσως μετά ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας των κατοίκων της περιοχής και το σχετικό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.


ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες και το βίντεο του LesvosPost.com (ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Μ. Εγγλεζος)