Ο Πολυπολιτισμικός Θίασος ΑΝΑΣΑ «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» στη Λέσβο!

Παράσταση του Πολυπολιτισμικού Θιάσου ΑΝΑΣΑ «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» μαζί με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης Λέσβου


Αυτήν την Παρασκευή 27/11/2015, και ώρα 5 μμ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Λέσβου θα παρουσιαστεί η παράσταση του Πολυπολιτισμικού Θιάσου ΑΝΑΣΑ «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρώτης, τρίτης και τετάρτης τάξης του σχολείου.

Πρόγραμμα:

Καλωσόρισμα από τον Παναγιώτη Χαχάλη, Διευθυντή του σχολείου
Χαιρετισμός από τον Μιχάλη Αφολάνιο, συντονιστή του προγράμματος και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA
Θεατρική παράσταση «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα»
Η παράσταση αυτή αποτελεί θεατρική διαδραστική υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα (www.unhcr.gr/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/eirini.html). Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βλέποντας τις φλόγες να πέφτουν από τον ουρανό, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη περνώντας από το χωριό, το δάσος, τη χώρα των Πετροφάγων, τη χώρα με τις Μεταξωτές Ουρές, τη χώρα των Μουτζουρωμένων Κορακιών, τη χώρα των Αχόρταγων, τις παράγκες των φτωχών ανθρώπων. Τελικά η μικρή Ειρήνη βρίσκει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος, σε ένα τεράστιο δέντρο όπου ζει η οικογένεια του Καλόκαρδου.

Τα εργαστήρια και οι πρόβες για την παράσταση αυτή θα λάβουν χώρα από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Λέσβου.

Το έργο «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» που υλοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA (www.anasa.org.gr/caravan) χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» (www.weareallcitizens.gr), το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr). Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Επόμενοι σταθμοί του Καραβανιού Χωρίς Σύνορα:

30 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2015: Χίος
9-11 Δεκεμβρίου 2015: Κως
16-18 Δεκεμβρίου 2015: Σάμος
21-23 Δεκεμβρίου 2015: Αθήνα
13-15 Ιανουαρίου 2016: Ρόδος
20-22 Ιανουαρίου 2016: Χαλάνδρι
27-29 Ιανουαρίου 2016: Έβρος

Επικοινωνία: Μιχάλης Αφολάνιο, συντονιστής του έργου και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA, e-mail: info@anasa.org.gr, τηλέφωνο: 6932382313.