Βία και ξύλο από διμοιρία ΜΑΤ των Αθηνών σε 10 διαδηλωτές χωρίς κανένα λόγο έξω από την Γ.Γ Αιγαίου στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά τα σημερινά απρόοπτα κατά την επίσκεψη Τσιπρα-Σουλτς στην Μυτιλήνη…


Μια ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά από την Γ.Γ Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής πραγματοποίησαν περίπου 10 αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες φωνάζοντας συνθήματα κατά του φράχτη του Εβρου.

Μόνο που λίγα λεπτά και χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, διμοιρία των ΜΑΤ από την Αθήνα έδωσε εντολή να φύγουν τα ΜΑΤ από την Μυτιλήνη με σκοπό να μπουν εκείνοι μπροστά από τους διαδηλωτές.

Εκείνοι όμως με εντολή του στρατηγού τους αντί να καθίσουν μπροστά από τους διαδηλωτές προσπάθησαν με την βία να απομακρύνουν τα 10 άτομα από το πεζοδρόμιο με σκοπό όταν ο Τσιπρας και ο Σουλτς βγουν από την Γ.Γ Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής που πραγματοποιούνταν η σύσκεψη των φορέων να μην αντικρίσουν τους διαδηλωτές.

Η αστυνομική επίθεση ήταν αρκετά βίαιη, καθώς η διμοιρία έσπρωχνε τους διαδηλωτές. 

Ασκούσαν μεγάλη πίεση στους συγκεντρωμένους και κάποιοι από τους διαδηλωτές έπεσαν κάτω. Θα μπορούσε να υπάρξουν τραυματισμοί, καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν κολλήσει τους διαμαρτυρόμενους στον τοιχο των δικαστηρίων και τους είχαν περικυκλώσει δίπλα σε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας, αλλά ευτυχώς αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Ακόμη και οι αστυνομικοί από την Μυτιλήνη αλλά και οι διοικητές της Λέσβου απορούσαν γιατί τα ΜΑΤ από την Αθήνα κάνουν χρήση βίας ενώ μέχρι πριν λίγο οι ντόπιοι αστυνομικοί συγκρατούσαν τους διαδηλωτές χωρίς κανένα περιστατικό.

Μάλιστα ο διοικητής της διμοιρίας ΜΑΤ από την Αθήνα προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε μια διαδηλώτρια όταν του φώναζε μα τι κάνεις.

Να σημειώσουμε ότι καθόλα την διάρκεια της επίσκεψης Τσιπρα- Σουλτς στην Μυτιλήνη εκατοντάδες αστυνομικοί βρισκόταν σε όλη την προκυμαία στην Μόρια αλλά και έξω από την Γ.Γ Αιγαίου. Για ακόμα μια επίσκεψη Τσιπρα στην Μυτιλήνη τα μέτρα ήταν θα λέγαμε υπέρ δρακόντεια για μια ομάδα διαδηλωτών που δεν αριθμούσε περί τα 30-40 άτομα.


Δείτε τι έγινε έξω από την Γ.Γ Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής