Ανακοινώσεις και καταγγελίες απο το ΚΚΕ για μια φωτογραφία και μια συνάντηση του προέδρου Καπης με τον πρόεδρο της Χ.Α Λέσβου….

Ανακοινώσεις για την επίμαχη φωτογραφία που δημοσίευσαν τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λέσβου καταδικάζει την επιλογή του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κάπης

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λέσβου καταδικάζει την επιλογή του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κάπης να υποδεχθεί και να φωτογραφηθεί με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, σε σχετική περιοδεία τους στην περιοχή Κάπης - Κλειούς.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους ενέργειες καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τις διακηρυγμένες θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το προσφυγικό ζήτημα και για την αντιμετώπιση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η οποία ως τέτοια πρέπει να απομονωθεί.

Καλούμε τον δημοκρατικό και προοδευτικό λαό της Κάπης και της Λέσβου, τους προέδρους τοπικών και δημοτικών ενοτήτων, τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου και κάθε είδους θεσμικό φορέα να γυρίσουν την πλάτη στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και σε κάθε εκπρόσωπο της, τοπικό ή κεντρικό, που με τις θέσεις τους θέλουν το Αιγαίο να μετατραπεί σε υγρό τάφο μεταναστών και προσφύγων, παιδιών και γυναικών, που θα απωθούνται με τη βία. Τους καλούμε να υψώσουν φραγμό στις προσπάθειες των Χρυσαυγιτών  να μπολιάσουν με ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο τις ψυχές των κατοίκων της Λέσβου.
Τα αισθήματα μίσους της Χρυσής Αυγής για τους λαούς καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν σταθεί αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Σημειώνουμε πως,  σε ψήφισμα τους, υποδεικνύουν άλλη περιοχή για την δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, κοντά σε σημείο άφιξης των προσφύγων, που θα ανακουφίσει την ταλαιπωρία των προσφύγων και θα ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από το πέρασμα τους.

Ο θεσμικός ρόλος του καθενός κανένα δικαίωμα δεν δίνει για την διάδοση των θέσεων και την διευκόλυνση της Χρυσής Αυγής αλλά, αντίθετα, δημιουργεί επιπρόσθετη υποχρέωση για ανάδειξη του εγκληματικού φασιστικού της ρόλου και απομόνωση της.

Καλούμε τέλος, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κάπης να παραιτηθεί από πρόεδρος και να καταθέσει την έδρα του γιατί η στάση του αυτή δεν συνάδει με τα δημοκρατικά και φιλάνθρωπα αισθήματα των κατοίκων της Κάπης, που τον εξέλεξαν με το πλαίσιο πάλης και τις αρχές που πρεσβεύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λέσβου.

Η ΚΟΒ Κάπης του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια του Κοινοτάρχη της Κάπης

Η ΚΟΒ Κάπης του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια του Κοινοτάρχη της Κάπης Χρήστου Ψαραδέλλη να δεχθεί το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής και να φωτογραφηθεί με τον επικεφαλής του. Φαίνεται πως ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάπης αγνόησε τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφουν προς τους πρόσφυγες και μετανάστες οι κάτοικοι της περιοχής. Αισθήματα που εκφράστηκαν και στο ομόφωνο ψήφισμα τους, όπου προτείνουν ένα άλλο χώρο, ένα δημόσιο κτήμα κοντά στο σημείο εισόδου τους στο νησί για τη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών, ώστε να εκλείψει η ταλαιπωρία τους.  

Αυτά τα αισθήματα ο πρόεδρος τα έχει μπερδέψει με τα αισθήματα μίσους που τρέφει η φασιστική οργάνωση για τους λαούς όλης της πολύπαθης περιοχής της Μέσης Ανατολής και Αραβικής Χερσονήσου.

Φαίνεται επίσης πως τον θεσμικό του ρόλο, που τον ανέφερε σαν δικαιολογία γι’ αυτή τη συνάντηση, καθόλου δεν τον νοιάζει που τον χρησιμοποιεί για να βάλει πλάτη στους εκπροσώπους μιας εγκληματικής οργάνωσης, σταλάζοντας έτσι το φαρμάκι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη νεολαία του χωριού.

Η ΚΟΒ Κάπης του ΚΚΕ καλεί τον πρόεδρο της κοινότητας άμεσα να παραιτηθεί και από πρόεδρος και από κοινοτικός σύμβουλος, δηλαδή να καταθέσει την έδρα, γιατί σφετερίζεται την ψήφο των ψηφοφόρων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που τον έβγαλαν πρόεδρο και εφαρμόζει πολιτική τελείως αντίθετη από την εντολή που εκείνοι του έδωσαν.

ΚΟΒ ΚΚΕ Κάπης


Να υπενθυμίσουμε ότι στην ΚΑΠΗ ψηφίσαν 28 άτομα την Χ.Α από τους 348 ψηφοφόρους που πήγαν στην κάλπη στις εκλογές Σεπτεμβρίου