Eνα διαφορετικό θλιμμένο πρωινό στην παραλία της Εφταλου Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι ένα φαινόμενο πλέον που το βιώνουμε καθημερινά εδώ οι πολίτες της Λέσβου ειδικά οι κάτοικοι που ζουν κοντά σε ακτές και παραλίες της Λέσβου..


Στο βίντεο που δημοσίευσε o κ. Κεμπψον Βρετανός κάτοικος της Εφταλους Λέσβου θα δείτε τα απομεινάρια που άφησαν πίσω τους οι 49 διασωθέντες μετανάστες χθες τα ξημερώματα…

Όπως μας εξηγεί στα Αγγλικά με σπαραγμούς στο βίντεο ο κος Κεμπσον όπου είναι κάτοικος της Εφταλους παντού υπάρχουν διασκορπισμένα μικρά και μεγάλα σωσίβια, βάρκες και κούκλες η παιχνίδια των μικρών προσφυγόπουλων… Επίσης μας λέει ότι καθημερινά έρχονται από τα απέναντι Τουρκικά παράλια 5-6 βάρκες γεμάτες με μετανάστες..

Είναι εικόνες που μας ραγίζουν την καρδιά και που πλέον καθημερινά όλο και ποιο συχνά όλο και ποιο έντονα τις βλέπουμε σε διάφορες παραλίες η ακτές της Λέσβου…

Διαβάστε και το δελτίο τύπου του λιμενικού για τους 49 μετανάστες…

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπώνπροέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΕΦΤΑΛΟΥΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Δείτε το βίντεο με αγγλική περιγραφή του κ Κεμπσον