Τιμητική εκδήλωση για τον Λέσβιο ερευνητή-ιατρό ΜΑΚΗ ΑΞΙΩΤΗ στην Αθήνα

Tιμητική εκδήλωση για τον ερευνητή-ιατρό ΜΑΚΗ ΑΞΙΩΤΗ  


Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ), η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών  διοργανώνουν την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 10.30πμ τιμητική εκδήλωση για τον ερευνητή-ιατρό ΜΑΚΗ ΑΞΙΩΤΗ  στην αίθουσα της Ε.Ε.Λ (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας-Αθήνα) στο ύψος της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής
 Θα μιλήσει ο Μάκης Αξιώτης με θέμα:  »Οδοιπορικό στην ιστορία και τις ομορφιές της Λέσβου: Ιδιαιτερότητες Γέρας και Αγιάσου».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

Οι πρόεδροι της ΕΕΛ Κώστας Καρούσος, της ΟΛΣΑ Χριστόδουλος Τσακιρέλλης, του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών Στρατής Χατζηχρήστος, του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Παναγιώτης Σταυρακέλλης,
ο ερευνητής – ιστορικός Παναγιώτης Μιχαηλάρης και
ο φιλόλογος – ερευνητής, μέλος της ΕΕΛ, Γιάννης Χατζηβασιλείου.


Αξιώτης Μιχαήλ Ευθύμιος (Μάκης) – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κατάγεται από την Γέρα. Γεννήθηκε το 1950. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και Χειρουργική στην Αθήνα. Γιος του ζωγράφου Στρατή Αξιώτη και της Αθηνάς Πασπάτη. Παντρεμένος με την Βούλα Τσακίρη. Έχει δύο γιούς τον Στρατή, αρχιτέκτονα και τον Βαγγέλη, χημικό φαρμάκων. Δ/ντης Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης (30 χρόνια)
Ζωγραφίζει (5 ατομικές και πολλές συλλογικές εκθέσεις). Σατιρικά του σκίτσα δημοσίευσε στην φυλλάδα του Μασέλα (33 τεύχη) και πολιτικά στον τοπικό τύπο. Αρθρογραφεί πολιτικά στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο.
Γράφει ποίηση (3 συλλογές) και δημοσιεύει στον τύπο και σε περιοδικά.
Η έρευνα της αρχαιολογίας, ιστορίας , λαογραφίας και φυσικής ιστορίας της Λέσβου είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση 12 βιβλίων, αρκετών ανατύπων, πολλών άρθρων σε  περιοδικά, εφημερίδες, συλλογικές εργασίες, ανακοινώσεις σε συνέδρια και εκπομπή πολιτισμού στην τοπική τηλεόραση (20 χρόνια).

Είναι: διδάκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας της Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος του ICOMOS.