Ανίκανοι: Αναγκάζουν μαθήτρια Λυκείου να σταματήσει το σχολείο καθώς σταμάτησαν την μεταφορά της προς την Μυτιλήνη

Σοκ προκαλεί η απόφαση της 17χρονης Ελένης Κεμπσον από την Εφταλου Λέσβου πού αποφάσισε να σταματήσει το σχολείο γιατί μετά από 2 μήνες δεν έχουν πάρει απόφαση ακόμα για την μεταφορά της από την Εφταλου προς το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης.

Πριν 2 περίπου μήνες σάλο είχαν προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα οι αποκαλύψεις της οικογένειας Kεμπσον όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" η μαθήτρια έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού στη Λέσβο στο Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης.

Η  οικογένεια της Ελένης μετά το σάλο που δημιουργήθηκε τότε είχε αναγκαστικά αποφασίσει την μεταγραφή της 17χρονης στο 2ο Λύκειο Μυτιλήνης από το Μουσικό Σχολείο.

Η οικογένεια ζει στην Εφταλού, 62 χλμ. από τη Μυτιλήνη, επομένως ένα ταξί ήταν επιφορτισμένο με τη μετακίνηση της Ελένης στη Μυτιλήνη.

Όπως δήλωνε τότε η κ Κεμπσον «Απαγόρευσαν στον ταξιτζή να τη μετακινεί, απειλώντας τον με αφαίρεση της άδειας επικαλούμενοι προγενέστερο συμβόλαιο».

Τα κουράγια της μητέρας λιγόστεψαν, καθώς έβλεπε καθημερινά το ταξί να μεταφέρει τα γειτονόπουλα, αλλά να μη δέχεται το δικό της παιδί.

Τότε η κ Κεμπσον δήλωνε πως «Εναποθέτω την τελευταία μου ελπίδα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαφορετικά η κόρη μου θα εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο».

Έτσι φτάσαμε 2 μήνες μετά και δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά με το θέμα της Ελένης που μέχρι τώρα αναγκαζόταν να πληρώνει μόνη της το αντίτιμο του λεωφορείου που είναι 70€ πήγαινε έλα κάθε πρωί και να πηγαίνει καθυστερημένα στο σχολείο χάνοντας την πρώτη και τελευταία ώρα καθώς το λεωφορείο έρχεται στην Μυτιλήνη στις 9 και φεύγει πριν τελειώσουν οι σχολικές ώρες.

Όπως λέει σήμερα αποκλειστικά στο lesvospost.com η Ελένη «Από χτες αναγκάστηκα να σταματήσω το σχολείο καθώς τα έξοδα μεταφοράς μου ήταν 70€ και 20 ώρες με το λεωφορείο κάθε βδομάδα και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα, εξάλλου χάνω την πρώτη και την τελευταία ώρα στο σχολείο που δεν συμφέρει καθόλου ειδικά αν αρχίσουμε στις 8 το πρωί από τον άλλο μήνα να γράφουμε τις εξετάσεις»

Η μητέρα της Ελένης, Φιλίππα Κέμπσον η οποία μίλησε αποκλειστικά στο lesvospost.com μας είπε «Είναι μια 17χρονη που ευελπιστεί να ολοκληρώσει τη Β΄ Λυκείου».

Το ζεύγος των Βρετανών «ερωτεύτηκε» πριν από 19 χρόνια στη Λέσβο, τέλεσαν τον γάμο τους, στο χωριό Εφταλού και λίγους μήνες μετά τη γέννηση της μοναχοκόρης τους αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα. «Πιστεύαμε ότι ήταν το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσουμε το παιδί μας» θυμάται η κ. Κέμπσον και τα λόγια της ηχούν ως τραγική ειρωνεία.

Η κόρη της, πλέον στο Λύκειο, τους τελευταίους μήνες, λίγο μετά την ηχογράφηση του πρώτου της CD αποφάσισε να σταματήσει το σχολείο….αφού την ανάγκασαν οι καρεκλοκένταυροι…..


Ο νέος περιφερειακός Δ/ντης έχει γνώση του θέματος;;.. Είναι κρίμα και άδικο μια 17χρονη η οποία πριν από δύο χρόνια είχε κερδίσει σε διεθνή διαγωνισμό για τους στίχους, τη μουσική και την απόδοση του τραγουδιού «Pink is not colour, it’s an attitude» να σταματήσει το σχολείο και μάλιστα στην 2α Λυκείου….