Κατεδαφίστηκε ένα ιστορικό κτήριο της Μυτιλήνης «Η ΠΑΛΙΑ ΔΕΗ»-Σύγχρονο κτήριο στην θέση του (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατεδάφιση του κτηρίου  «πρώην ΔΕΗ», επί της Ελευθερίου Βενιζέλου,  το οποίο έχει κριθεί  από τη Διεύθυνση Δόμησης ως επικινδύνως ετοιμόρροπο  για την στην ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Το κτήριο έχει ιστορία 80 ετών και από τη δεκαετία του ' 70  είχε αφεθεί στην τύχη του.


Η Μυτιλήνη το Σάββατο αλλά και την Κυρικαη θύμιζε Αθήνα με μεγάλες ουρές στα αυτοκίνητα ειδικά στην Βενιζέλου και στην περιοχή του Γηπέδου.

Η Τροχαία Μυτιλήνης από το πρωί του Σαββάτου ρύθμιζε τη διέλευση των οχημάτων από τις παρακείμενες οδούς.  Αλλα αυτό δεν επαρκούσε τόσο ώστε να ήταν ομαλή η κίνηση και σε κάποιες στιγμές υπήρχε εκνευρισμός στους οδηγούς.

Οι εργασίες με βάση το πρόγραμμα θα ολοκληρωθούν ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί.

Στη  θέση, όμως,  του παλιού κτηρίου, το οποίο στέγασε από τη δεκαετία του ΄20  μέχρι τη δεκαετία του ΄70 την Ανώνυμο Ηλεκτρική Εταιρεία Μυτιλήνης και στη συνέχεια τη ΔΕΗ, που ηλεκτροδότησε αρχικά  την πόλη  και αργότερα χωριά του νησιού,  η Τεχνική Υπηρεσία με εντολή του  Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, εκπονεί μελέτη  κατασκευής  ενός σύγχρονου  κτηρίου για τις ανάγκες του Δήμου Λέσβου. 

Βίντεο- Φώτο Γιώργος Παπαδόπουλος