Αγανάκτηση από τους κατοίκους της Θερμής για την εγκατάλειψη των ιαματικών λουτρών και του ιστορικού «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 15/3/2015 το πρωί στη Λουτρόπολη Θερμής συγκεντρώθηκαν πολίτες της Λέσβου (οι περισσότεροι κάτοικοι της Θερμής) για να εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους, για τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των θερμών ιαματικών λουτρών και του ιστορικού ξενοδοχείου «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» στην παραλία Θερμής.


Στη συνάντηση αυτή συγκροτήθηκε κίνηση πολιτών Λέσβου, εξελέγη συντονιστική επιτροπή, καθορίστηκαν τα πρώτα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα και εκδόθηκε το συνημμένο ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την εκστρατεία με την υπογραφή τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εμείς οι κάτοικοι της Λουτρόπολης Θερμής και της Λέσβου συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στο δημοτικό κατάστημα για να εκφράσουμε την αγωνία και την αγανάκτησή μας για τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των θερμών ιαματικών λουτρών και του ιστορικού ξενοδοχείου «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» στην παραλία Θερμής.

Είναι αδιανόητο να είμαστε Λουτρόπολη χωρίς να έχουμε ιαματικά λουτρά,  που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά  παραμένουν κλειστά.

Είναι ύβρις στην ιστορία αυτών των ιαματικών θερμοπηγών με ανθρώπινη παρουσία 5000 χρόνων.

Είναι περιβαλλοντικό όνειδος να χύνονται τα ιαματικά νερά στη θάλασσα, χωρίς να μπορούν άνθρωποι άρρωστοι, να ανακουφίσουν τον πόνο τους στα θερμά λουτρά.
Είναι οικονομικό έγκλημα κατά του νησιού.  Ένας φυσικός πλουτοπαραγωγικός  θησαυρός, που θα έπρεπε να αποτελεί βαρύ όχημα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, να γίνεται  βραχνάς και  τροχοπέδη για  τον τόπο μας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητάμε

 από όλους τους πολιτικούς φορείς, όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν με συντονισμένες ενέργειες, για να αποτρέψουν την απαξίωση και την  καταστροφή της ιστορικής μας Λουτρόπολης.

Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία των ιαματικών Λουτρών
 και την αποκατάσταση – αξιοποίηση του «ΣΑΡΛΙΤΖΑ».

Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς ( επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, Τουριστικών πρακτόρων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου κλπ) να υποστηρίξουν έμπρακτα το δίκαιο αίτημά μας.
Στη Λουτρόπολη Θερμής και κατ’ επέκταση στο νησί  της Λέσβου διαπράττεται έγκλημα κατά του δημοσίου συμφέροντος και πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Βίντεο- Φώτο Γιώργος Παπαδόπουλος