Τα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα ΑΕΛΚ-ΠΑΟΚ στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:30, ενόψει της διεξαγωγής της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League, περιόδου 2014-2015, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ – Π.Α.Ο.Κ.».


Για τις ανάγκες της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και  για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας, βλαβών υγείας, φθορών και υλικών ζημιών σε πρόσωπα και εγκαταστάσεις αντίστοιχα, εντός και εκτός του γηπέδου, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου έχουν σχεδιασθεί και θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας, τα οποία αφορούν, εκτός από την αθλητική εγκατάσταση, τον περιβάλλοντα χώρο αυτής και το λοιπό αστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν και του επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα εφαρμοσθεί και σε ό, τι αφορά τα θέματα πρόσβασης και ελέγχου των φιλάθλων, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:

Πρόσβαση στο γήπεδο:

• Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17:30 το απόγευμα.
• Οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στο γήπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους από τη διαδικασία εισόδου σε αυτό.
• Η πρόσβαση και η αποχώρηση των φιλάθλων θα πραγματοποιείται μόνο από συγκεκριμένα σημεία.
 • Η πρόσβαση και η είσοδος στο γήπεδο θα είναι δυνατή μόνο για όσους διαθέτουν εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή. Για το λόγο αυτό, οι φίλαθλοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους.
• Η είσοδος προσώπων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών δεν θα επιτραπεί.
 Οι φίλαθλοι, θα μπορούν να προμηθεύονται είδη άμεσης κατανάλωσης (νερό, αναψυκτικά κ.λπ.) από το κυλικείο του γηπέδου, στις ενδεδειγμένες, για λόγους ασφαλείας, συσκευασίες.

Έλεγχος Πρόσβασης :

• Στον εξωτερικό και περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου θα πραγματοποιούνται αυστηροί προέλεγχοι ασφαλείας, ώστε να αποκλειστεί η είσοδος προσώπων που δεν φέρουν εισιτήριο και να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων εντός του γηπέδου.
• Στις εισόδους της αθλητικής εγκατάστασης θα διενεργείται έλεγχος των φιλάθλων, από υπάλληλους ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (security) και υπό την εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων.
• Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο, ατόμων που θα έχουν στην κατοχή τους απαγορευμένα ή μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις θα υπάρχει καταλογισμός τυχόν ποινικών ευθυνών.
• Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε φιλάθλους, οι οποίοι θα φέρουν πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Στα μη επιτρεπόμενα ή απαγορευμένα αντικείμενα στο γήπεδο, περιλαμβάνονται κυρίως:

• Αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, όπως κοντάρια, ρόπαλα, αναπτήρες, κέρματα, μπουκάλια κ.λ.π.
• Καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες κ.λ.π.
• Ναρκωτικές ή άλλες απαγορευμένες ουσίες
• Πανό – πλακάτ ή άλλα αντικείμενα, με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο

Επισημαίνεται επίσης, ότι λόγω της διεξαγωγής του αγώνα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οδούς περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από ώρα 14.00 έως και την λήξη των αστυνομικών μέτρων που θα ληφθούν για τη διεξαγωγή του αγώνα, στις παρακάτω οδούς περιμετρικά του σταδίου, ως εξής:

Πεζματζόγλου, σε όλο το μήκος της οδού.
Σκαμανδρίου, σε όλο το μήκος της οδού.
Π. Βοστάνη και συγκεκριμένα στο τμήμα από την διασταύρωση της με την οδό Δελή, έως την συμβολή της με την οδό Β. Καραπαναγιώτη.
Η. Βενέζη και συγκεκριμένα στο τμήμα από την διασταύρωσή της με την οδό Κλεοβουλίνης, έως τη συμβολή της με την οδό Π. Βοστάνη.
Επιπρόσθετα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δε θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:
Πεζματζόγλου, σε όλο το μήκος της οδού.
Σκαμανδρίου, σε όλο το μήκος της οδού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.


Το φίλαθλο κοινό, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές, και οδηγίες της διοργανώτριας Αρχής, αλλά και των αστυνομικών Αρχών. Για τις παραβατικές συμπεριφορές ατόμων που εκδηλώνονται στους αθλητικούς χώρους προβλέπονται ιδιαίτερα επιβαρυντικές ποινές.