Μάθημα σε πολικές θερμοκρασίες με γάντια και σκουφιά κάνουν στα ΙΕΚ Μυτιλήνης, στα ΕΠΑΛ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Απουσία θέρμανσης καταγγέλλουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ και σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΙΕΚ Μυτιλήνης στο lesvospost.com.


Οι μαθητές και σπουδαστές κάνουν μάθημα με γάντια, κασκόλ και σκουφιά μέσα στις παγωμένες αίθουσες του άθλιου σχολικού συγκροτήματος με τα χρόνια προβλήματα.

Μαθήματα σε παγωμένες αίθουσες του κτηριακού συγκροτήματος που φιλοξενεί μαθητές των ΕΠΑΛ των ΙΕΚ και της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ καταγγέλλουν ότι παρακολουθούν μαθητές και σπουδαστές.

Οι μαθητές αντιλαμβάνονται τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά επισημαίνουν ότι ο αδυνατούν σε συνθήκες κρύου να παρακολουθήσουν με προσοχή τα μαθήματα.

Μέχρι στιγμής ο καιρός ήταν ευνοϊκός ωστόσο με τις τελευταίες πολικές θερμοκρασίες με το που άνοιξαν ξανά τα ΙΕΚ Μυτιλήνης χτες φάνηκε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την θέρμανση ειδικά στα ΙΕΚ Μυτιλήνης και την ΑΣΠΑΙΤΕ που κάνουν μαθήματα κατά τις βραδινές ώρες 15:00 με 20:30.

Τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ μικρά και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες ενώ εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης επισημαίνουν ότι αν δεν φτάσουν οι επιχορηγήσεις για την προμήθεια πετρελαίου, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα σχολεία.


Μέχρι, δηλαδή, να βρεθεί λύση οι μαθητές τι θα κάνουν; Θα αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε πολικές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και -2 όπως μας είπε χτες σπουδαστής των ΙΕΚ;