Γρασίδι και αλλαγές στον Δημοτικό Κήπο Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Ο Δημοτικός Κήπος, μια όαση πρασίνου στην καρδιά της Μυτιλήνης, εδώ και αρκετό καιρό κάθε άλλο παρά κήπο… θύμιζε.


Άγρια χόρτα στα παρτέρια, τα λουλούδια που φυτεύτηκαν… ξεράθηκαν, το πράσινο εξαφανίστηκε, ενώ παντού γύρω από τα παγκάκια και τα πεζοδρόμια υπήρχαν σκουπίδια. Ο χώρος που θα έπρεπε να είναι χώρος αναψυχής, έμοιαζε με χωματερή, αφού εδώ και μήνες από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εγκαταλειφθεί πλήρως από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Αλλάζει πλήρως….

Μικρού κόστους, μεγάλου όμως αποτελέσματος για τη «βιτρίνα» της πόλης, το Δημοτικό Κήπο, είναι η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου να προχωρήσει άμεσα στη φύτευσή του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αλλαγές λοιπόν στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Κήπου, αλλά και βελτίωση των ήδη υπαρχουσών δομών του, σχεδιάζει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου.

Ήδη πολλές παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής ανάπλασης του Κήπου έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες με κυριότερες αυτές να είναι ο καθαρισμός και καλλωπισμός των φυτών του Κήπου.

Μια ωραία παρέμβαση είναι το φτιάξιμο της Λέσβου με μικρά θαμνάκια, από τους εργάτες του δήμου που ο καθένας όταν περνά από εκεί και το βλέπει αναφωνεί με μια λέξη «αλλάζει η πόλη μας».

Σήμερα συνεργεία του Δήμου Λέσβου τοποθετούν από το πρωί πλαστικό χλοοτάπητα (μοκέτα) με σκοπό ο άλλοτε χώρος πρασίνου της Μυτιλήνης να ξανά πρασινίσει.

Ο χώρος γύρω από το δημαρχείο αλλά και μπροστά σε αυτό έχει αλλάξει…

Σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου, πραγματοποιείτε καθαρισμός του χώρου με απομάκρυνση πλεοναζόντων ή ακατάλληλων χωμάτων, καθάρισμα, συγκέντρωση και αποκομιδή κάθε άχρηστου υλικού (πέτρες, υπολείμματα ριζών, κλαδιά, σκουπίδια κ.λπ.), γενικότερα έγινε ισοπέδωση των χώρων φύτευσης και μόρφωση του ανάγλυφου της επιφάνειας του εδάφους, ώστε στη συνέχεια να φυτευτεί ο κήπος.

Να τονίσουμε ότι αλλαγές αισθητικής γίνονται σε όλη την πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε χωριά του δήμου Λέσβου.

ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ