Νέος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Λέσβου ο Νίκος Καρασάββας;

Με την παραίτηση του Παναγιώτη Αλβανόπουλου να γίνεται και τυπικώς αποδεκτή χθες το πρωί από το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, το μίας εβδομάδας περίπου εξέλιξης… σήριαλ για την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος οδεύει προς το τέλος του.


Το όνομα πλέον που εμφανίζεται ως το επικρατέστερο για τη διαδοχή, είναι εκείνο του Νίκου Καρασάββα, που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται να… μετακομίσει από την προεδρία στο νομικό πρόσωπο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ωστόσο, ακόμα και μέχρι χθες αργά το απόγευμα, από το Γραφείο του δημάρχου δεν είχε υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση, με τον ίδιο αλλά και το φερόμενο ως νέο αντιδήμαρχο να τηρούν σιγή ιχθύος για το ζήτημα, δίνοντας μία ακόμη μικρή παράταση στο ζήτημα που προέκυψε την περασμένη Δευτέρα, από το πουθενά, στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής.

Όπως τονίζαμε και στο χθεσινό μας δημοσίευμα, οι επιλογές του δημάρχου, από τη στιγμή που έχει συνθέσει από την έναρξη της θητείας της τη δημοτική του αρχή με πολλούς μικρούς και μεγάλους ρόλους σχεδόν στο σύνολο των εκλεγμένων με την παράταξη, δεν ήταν και πάρα πολλές. Για να ορίσει, λοιπόν, το διάδοχο του Παναγιώτη Αλβανόπουλου, θα έπρεπε είτε να αποτραβήξει κάποιον εντεταλμένο δημοτικό του σύμβουλο είτε να «πειράξει» τη δομή της δημοτικής του αρχής σε επίπεδο αντιδημάρχων (γεωγραφικών και θεματικών) και προέδρων στα νομικά πρόσωπα, προχωρώντας ενδεχομένως και σε μία κίνηση που θα αποτελούσε «στοίχημα».

Το «στοίχημα» του δημάρχου

Έτσι σήμερα, καλά πληροφορημένες πηγές αναδεικνύουν ως τον «εκλεκτό» του δημάρχου για τη νευραλγική Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής το Νίκο Καρασάββα, που αυτήν τη στιγμή είναι πρόεδρος στο Ν.Π.Π.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, αλλά και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θερμής.

Ο Νίκος Καρασάββας, παρά το ότι δεν κατατάσσεται στις «παλιές καραβάνες» της τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικότερα της πολιτικής, εν τούτοις φέρεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προσοχή του δημάρχου, καταθέτοντας σε αυτό το πρώτο δίμηνο αξιοσημείωτα δείγματα γραφής στην ενασχόλησή του με το επίσης δύσκολο στην καθημερινότητα νομικό πρόσωπο του Δήμου.

Αλεξίου στο νομικό πρόσωπο;

Πώς αναμένεται ο ίδιος να… μετακομίσει στην Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος; Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως επειδή είναι αδύνατο να μπορεί κάποιος να διαχειριστεί ταυτόχρονα δύο τόσο μεγάλα αντικείμενα, ο δήμαρχος παρά το ότι θεωρεί ότι έχει γίνει ήδη σημαντική δουλειά στο νομικό πρόσωπο από το συνεργάτη του, προτίθεται να τον μετακινήσει εξ ολοκλήρου στην επίμαχη Αντιδημαρχία. Από την «καραμπόλα» αυτή φαίνεται πως ευνοείται και η εμπλοκή του Δημήτρη Αλεξίου, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Πολιχνίτου, που πιθανόως να αναλάβει πρόεδρος στη θέση του Νίκου Καρασάββα στο νομικό πρόσωπο. Ο Δημήτρης Αλεξίου, άλλωστε, ήταν ένας από τους μεγάλους «σταυροφόρους» του συνδυασμού του Σπύρου Γαληνού στις εκλογές του Μαΐου και έχει εμπειρία και τη δυνατότητα να διαχειριστεί τις υποθέσεις του νομικού προσώπου.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Λέσβου κράτησε και χθες μέχρι αργά το απόγευμα κλειστά τα χαρτιά του, παρά το ότι επρόκειτο -σύμφωνα με τον ίδιο- να ανακοίνωνε χτες τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Αλβανόπουλου, στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω αδιαθεσίας του ίδιου του δημάρχου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στο «Ε», επιβεβαίωσε πως έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου, το ίσως να ανακοινωθεί σήμερα ή τη Δευτέρα.


Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ