Θρήνος στην Καπη για το χαμό του 16χρονου Γ.Χ- Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του- Πολλά τα ερωτήματα για το θάνατο του

Θρήνος στην Καπη για το χαμό του 16χρονου Γιώργου Χατζέλλη που έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.


Η κηδεία του έγινε σε κλίμα οδύνης την Δευτέρα το απόγευμα, στο χωριό του.

Σε αυτήν βρέθηκαν πλήθος φίλων του και συγχωριανών του αλλά και απλός κόσμος από όλο το νησί της Λέσβου για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του που περνάει τις πιο τραγικές στιγμές στην ζωή τους. Τραγική φιγούρα ο δίδυμος αδελφός του 16χρονου ο όποιος είναι παίκτης της ΑΕΛΚ Κ17.

Ο αιφνίδιος θάνατος του 16χρονου έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία τα Λέσβου και συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στην Καπη .

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή , που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του 16χρονου Γιώργου Χατζελλη προήρθε από βαριά τραύματα στο θώρακα και αιμορραγία που είχε σαν αποτέλεσμα μετά από κάποια λεπτά που έμεινε ο νεαρός χωρίς βοήθεια να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σάββατο βράδυ σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε το άψυχο κορμί του 16χρονου στο 6ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Καλλονής – Παρακοίλων στη Λέσβο.

Η μηχανή του 16χρονου
Όπως ανέφερε η αστυνομία στο επίσημο δελτίο τύπου το βράδυ του Σαββάτου, στο 6ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Καλλονής – Παρακοίλων στη Λέσβο, δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε 16χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτη μία 15χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε βράχια παρακείμενα της οδού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου και τον τραυματισμό της 15χρονης.

Τα ερωτήματα όμως από αυτό το τροχαίο είναι πολλά..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχαμε το Σάββατο ο 16χρονος Γιώργος Χατζελλης μαζί με την 15χρονη φίλη του Νικολ Σ. έφυγαν από την Καλλονή με προορισμό τα Παρακοιλα για ένα πάρτι μιας φίλης τους, στο ΔΡΟΜΟ όμως προς Παρακοιλα και συγκεκριμένα στην περιοχή Σταυρος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής ενεπλάκησαν σε τροχαίο; και ο άτυχος Γιώργος άφησε την τελευταία του πνοή.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι στο σημείο δεν βρέθηκε άλλο Ι.Χ η μηχανάκι και τα παιδιά είχαν μεταξύ τους μια απόσταση περίπου 500 μέτρα ο ένας από τον άλλο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η 15χρονη και ο 16χρονος είχαν χτυπήματα από συμπλοκή.

Η 15χρονη όπως μάθαμε επέστρεψε σπίτι της πριν ακόμα βρουν τον 16χρονο νεκρό και η ίδια δεν μίλησε καθόλου στους γονείς της παρά μόνο όταν την είδαν οι ίδιοι χτυπημένη την κόρη τους και την μετέφεραν αμέσως στο κέντρο υγείας Καλλονής και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο ΑΤΥΧΟΣ 16χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής είπε στους αστυνομικούς ότι τα τραύματα του κοριτσιού ΔΕΝ προέρχονται από τροχαίο ατύχημα.

Σε κανένα σχεδόν σημείο του σώματός της δεν είχε εκδορές που να δείχνουν ότι έπεσε από την μηχανή, παρά μόνο σημάδια στο πρόσωπο, που φαίνονταν σαν ναι είναι χτυπήματα από γροθιές.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο όπου βρισκόταν το άψυχο κορμί του 16χρονου, ένα μπλουζάκι της και το κινητό της 15χρονης σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από εκεί που βρήκαν την νεαρή.

Όπως κατέθεσαν μάρτυρες η 15χρονη όταν βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος με αιμορραγία ήταν προς την περιοχή των Παρακοίλων, δηλαδή αντίθετα με τον 16χρονο και το σημείο όπου βρέθηκε η μηχανή προς την Καλλονή.

Να τονίσουμε ότι η μηχανή του 16χρονου δεν έχει υποστεί μεγάλες φθορές όπως μας δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας παρά την πρώτη και επίσημη εκδοχή της αστυνομίας οτι προσέκρουσε σε βράχια και προκάλεσε την αιμορραγία στον θώρακα

Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί περιμένουν να επανέλθει πλήρως η 15χρονη για να είναι σε θέση να καταθέση καθώς θεωρείτε πως θα κάνει μεγάλες αποκαλύψεις για τον μοιραίο βράδυ του Σαββάτου.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής και η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου.

Σκέψεις....

Γράφει ο Γ.Σ

Η πιο άχαρη συζήτηση, ίσως, μετά από κάθε δυστύχημα, είναι αυτή για το τι έφταιξε. Κανείς δεν αντιλέγει πως όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, μπαίνει απλά τελεία και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Δικαιούμαστε, όμως, να το κάνουμε και σ’ αυτήν την περίπτωση;

Δικαιούμαστε να μείνουμε απαθείς και να κρυφτούμε πίσω από την κακιά ώρα για μία ακόμα φορά, για να δικαιολογήσουμε πράξεις και παραλήψεις και να επιστρέψουμε ήσυχοι στην καθημερινότητά μας; Πριν απαντήσουμε, ας αναλογιστούμε πως υπάρχουν δεκάδες παιδιά σαν το Γιωργο που βολτάρουν καθημερινά χωρίς διπλώματα και κράνη και πολλές φορές τα βλέπουμε να κάνουν σούζες, κόντρες και να οδηγούν στο όριο

Είναι δεδομένο πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε μπλόκα και μπόλικες ίσως κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις. Ίσως δούμε και ένα «κυνηγητό» προς τους πιτσιρικάδες που οδηγούν χωρίς διπλώματα. Και μόλις ξεφουσκώσει το γεγονός, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Μέχρι το επόμενο, φυσικά, θανατηφόρο τροχαίο.

Δυστυχώς τα νέα παιδιά είναι και έξυπνα και με αντίληψη. Καταλαβαίνουν πότε κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτούς και πότε απλά υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται. Στο μπλόκο του αστυνομικού οι πιτσιρικάδες θα απαντήσουν περνώντας από το πίσω στενό.

Την ώρα μάλιστα που θα το κάνουν, θα τον χλευάζουν κιόλας τον αστυνομικό ότι «του την έσκασαν». Μόνο που η χλεύη δεν απευθύνεται ακριβώς στον αστυνομικό, αλλά σε όλους μας.


Κάντε κλικ εδώ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ