ΦΩΝΕΑΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΦΕΤΟΣ Η ΚΑΛΛΟΝΗ- ΑΕΛΚ-ΠΑΟ 1-0- 3.500 φίλαθλοι αποθέωσαν την ομάδα της Καλλονής (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτα ήταν ο ΠΑΟΚ που μέσα στην Τούμπα κατάφερε και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, τώρα ο Παναθηναϊκός που μέσα στον κατάμεστο ΤΑΡΛΑ η ΑΕΛ Καλλονής, παίζοντας μπροστά σε 3500 και πάνω φιλάθλους , επικράτησε με 1-0  επί του μεγάλου και ιστορικού Παναθηναϊκού.


Όπως φαίνεται η ΑΕΛΚ συνεχίζει να γράφει ιστορία και σίγουρα η έδρα του δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης θα αποτελέσει φόβητρο για όλες τις ομάδες της SUPER LEAGUE.

Η πρώτη ήττα «πρασίνων» στο πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ προήλθε από το γκολ του Λεοζίνιο στο 35ο λεπτό, χάρις στο οποίο το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη διατήρησε το αήττητο που έχει από το ξεκίνημα της περιόδου (δύο νίκες, μία ισοπαλία). Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η Καλλονή, λόγω αποβολής του Μανούσου στο 86΄.

Η Καλλονή κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα 3-5-2 δίνοντας έμφαση στην άμυνα της και προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα και στις αντεπιθέσεις με τους Λεοζίνιο και Χουάνμα.

Οι πράσινοι ήταν κακοί στο πρώτο μέρος με τους Μπούι και Κουτρουμπή να είναι αρνητικοί ενώ η εν γένει παρουσία του τριφυλλιού πλην των Κλωναρίδη και Πέτριτς που έψαξε το γκολ ήταν κακή.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές που έκανε ο Αναστασίου ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα δυο ματς δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 35' η Καλλονή άνοιξε το σκορ όταν ο Γιορέντε έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή, την γύρισε στον Λεοζίνιο ο οποίος με ένα ωραίο αριστερό πλασέ νίκησε τον Κοτσόλη που έβλεπε την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά του γωνία μην μπορώντας να κάνει απολύτως τίποτα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει και στο 38' ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Σίλντενφελντ στο πίσω δοκάρι πήρε την κεφαλιά με τον Χογκ να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0 όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ από τα δεξιά η μπάλα πέρασε χωρίς να την βρει κανείς και χτύπησε στο δεξιό δοκάρι του Κοτσόλη πριν απομακρυνθεί από την πράσινη άμυνα.

Η βράβευση του Χάρη Γραμμού. Πριν την έναρξη του αγώνα οι άνθρωποι της Καλλονής και του Παναθηναϊκού τίμησαν για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο έναν άσο του παρελθόντος με καταγωγή από την Μυτιλήνη και σπουδαία καριέρα στο τριφύλλι.

Παρών στον αγώνα ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Superlague Στράτος Σωπήλης ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ηχηρή η παρουσία των μελών από τον Σύνδεσμο Blue Sardines ΑΕΛ Καλλονής, τον Σύνδεσμο Φιλάθλων και Φίλων Αττικής ΑΕΛ Καλλονής και τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Καλλονής Αυστραλίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την αναχώρηση του πλοίου της Hellenic από το λιμάνι Μυτιλήνης, το Νήσος Μύκονος σφύριζε πανηγυρικά συνεχώς και έριξαν και 2 ναυτικές φωτοβολίδες μέσα από αυτό, ανεβάζοντας τους φιλάθλους που το έβλεπαν αυτό από μακριά.

Στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης βρίσκονταν ο Δ/ντης του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιος ο Δ/ντης του plomarinews.gr Δημήτρης Μαλλιαρός αλλά και ένας ειδικός συνεργάτης του lesvospost.com και του lesvosgoal.gr όπου και σας μετέφεραν από τις 20:00 αποκλειστικά την ώρα του αγώνα όλο το ρεπορτάζ με ΦΩΤΟ και Βίντεο από το παιχνίδι της ΑΕΛΚ  επί του μεγάλου και ιστορικού Παναθηναϊκού στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης

Συνθέσεις:

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε (70’ λ.τρ. Πιπίνης), Καλτσάς, Κεϊτά (66’ λ.τρ. Μπαρέρα), Λεοζίνιο (86’ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο Χουάνμα

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής (46’ Λάγος), Μέντες Ντα Σίλβα, Κλωναρίδης, Γκονσάλβες, Ατζαγκούν (70’ Καρέλης), Γκονζάλες, Μπούι (46’ Μπαϊράμι), Σίντενφελντ, Μπούρμπος, Πέτριτς

Σκόρερ: 35’ Λεοζίνιο

Αποβολή με κόκκινη στον Γιώργο Μανούσο

Σχόλιο LesvosPost.com για τον αγώνα:

Ταχύτητα, εκρηκτικότητα και δύναμη στο κέντρο είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Καλλονή, η οποία βασίζεται στον περυσινό μεσοεπιθετικό κορμό και μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, πήρε κακό βαθμό γι' ακόμα μία φορά στο δημιουργικό κομμάτι, δεν είχε καθαρό μυαλό, ενώ οι παίκτες του σε καμία περίπτωση δεν πίστεψαν στην ανατροπή. Ο MVP Λεοζίνιο. Ο μέσος της Καλλονής είναι ότι ποιοτικότερο διαθέτει η ομάδα της Μυτιλήνης. Χρειάστηκε μια φάση για να βάλει ένα πανέμορφο γκολ ενώ είχε και ένα δοκάρι με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Πολύτιμος για μια ομάδα όπως η Καλλονή καθώς δίνει βαθμούς στον σύλλογο του Γιάννη Μαντζουράκη.  Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά στην υγιή ατμόσφαιρα των εξεδρών, όπου χιλιάδες υποστηρικτές και των δύο ομάδων παρακολούθησαν το ματς χωρίς παρατράγουδα. Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, που κατέκλυσαν το γήπεδο, δεν έχουν "δηλητηριαστεί" από τα στραβά κι ανάποδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μήνυμα διοίκησης ΑΕΛΚ: « Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους απανταχού φιλάθλους μας»

Ψυχή, καρδιά και απόλυτος παλμός. Σήμερα η κερκίδα αποτέλεσε μία τεράστια ανάσα για την ομάδα μας ειδικά στα τελευταία λεπτά οπόταν και η πίεση ήταν ασφυκτική από έναν ισχυρό αντίπαλο.

«ΑΕΛΚ ΑΕΛΚ ΑΕΛΚ». Το όνομα της ομάδας μας ηχεί ακόμη σε κάθε σημείο του γηπέδου. Και κυρίως στην καρδιά της διοίκησης, των παικτών, του τεχνικού επιτελείου της Καλλονής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς από όλους τους προαναφερόμενους στους απανταχού φιλάθλους μας. Αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο θα έρθει με ακόμη μεγαλύτερες στιγμές εντός αγωνιστικού χώρου. 

Γιώργος Χωριανόπουλος «Ήταν η ιστορικότερη νίκη της ομάδας της Καλλονής»

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ιστορική, αλλά και πολύτιμη από βαθμολογική πλευρά νίκη της Καλλονής επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στην κάμερα του novasports:

«Ήταν η ιστορικότερη νίκη της ομάδας της Καλλονής. Θεωρώ ότι ήταν μια νίκη που αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών και των αγώνων τόσων χρόνων της διοίκησης της ομάδας, του τεχνικού τιμ, όλων των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν αυτή την ομάδα. Αυτό βέβαια σε καθαρά θεωρητικό στοιχείο γιατί στην πραγματικότητα και ρεαλιστικά άμα το δούμε ήταν μια τρομερά σημαντική νίκη που μας δίνει τρεις βαθμούς και συμπληρώνουμε επτά βαθμούς σε τρία παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα εφέτος που θεωρώ ότι και ο πιο αισιόδοξος οπαδός φίλος της ομάδας δε θα το πίστευε».


Για τους οπαδούς της Καλλονής και το γεγονός ότι αγωνίζεται στη Μυτιλήνη:

«Από το ξεκίνημα της ομάδας στη Γ', αργότερα στη Β' Εθνική η βοήθειά τους ήταν απίστευτη και συνετέλεσαν πάρα πολύ στο να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Στερήθηκαν την ομάδα, άλλωστε μην ξεχνάμε το ποδόσφαιρο για τον κόσμο γίνεται, δε γίνεται για τους ποδοσφαιριστές ούτε για κανέναν άλλον, στερήθηκαν την ομάδα και θεωρώ ότι και φέτος είναι και γι' αυτούς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουν ένα δύωρο στο γήπεδο που τόσο έχουν ανάγκη οι Έλληνες σήμερα».

Μαντζουρακης ««Μία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για την ομάδα μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική»

«Μία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για την ΑΕΛΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική. Κάναμε καλή δουλειά στο γήπεδο άλλοτε αγχωτικά και άλλοτε με ήρεμο τρόπο βρίσκοντας έτοιμες φάσεις. Φτάσαμε στο γκολ και σε ένα δοκάρι. Παλέψαμε με έναν άξιο αντίπαλο ο οποίος αναμενόμενα μας πίεσε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα με στατικές φάσεις ενώ διορθωθήκαμε στη συνέχεια. Θα σταθώ στο σημείο που αφορά στα τελευταία δέκα λεπτά και έχει να κάνει με τον κόσμο: του αφιερώνουμε τη νίκη όπως και στον πρόεδρο μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο προπονητής της Καλλονής αναφέρθηκε στο φετινό ρόστερ χαρακτηρίζοντας το καλύτερο και ποιοτικότερο εν συγκρίσει με το περσινό. Απέδωσε την καλή μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας μας στην σκληρή προετοιμασία που προηγήθηκε και μάλιστα απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Φυσικά ως εξίσου σημαντικό παράγοντα για τις νίκες ανέφερε την ύπαρξη έδρας. 

Γ.Αναστασίου: «Μπορεί να γίνω γραφικός και χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες θα πω ότι πάντα μία απόφαση αλλάζει το παιχνίδι»

«Σήμερα ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να έχουμε μία καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Όμως στην πορεία χάσαμε ευκαιρίες. Μπορεί να γίνω γραφικός και χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες θα πω ότι πάντα μία απόφαση αλλάζει το παιχνίδι. Μιλάω για την περίπτωση Κλωναρίδη. Είμαι σίγουρος ότι ήταν αποβολή. Κόντρα σε όλα αυτά δεχθήκαμε ένα γκολ. Είχαμε τη μπάλα αλλά την πουλήσαμε χαζά. Βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Αλλάξαμε διάταξη και καταφέραμε να κλείσουμε την Καλλονή στην εστία της. Κάναμε φάσεις. Όμως μένοντας πίσω στο σκορ και χάνοντας φάσεις τέλειωσε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Καλλονή. Το μυαλό μας είναι συγκεντρωμένο στο παιχνίδι της Πέμπτης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε ξανά για την αποβολή λέγοντας ότι ήταν σημαντική στιγμή και θα έπρεπε να δοθεί ακόμη και αν αυτό δεν συνέφερε την ομάδα του. Για την εικόνα της Καλλονής είπε ότι δεν αιφνιδιάστηκε ενώ δήλωσε ότι η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο στην έδρα της. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:


Φίλαθλοι έστησαν καρτέρι στην αποστολή του Παναθηναϊκού….αλλά το λεωφορείο τους έπιασε στον ύπνο στο κέντρο της Μυτιλήνης

Η παρακαμερα του LesvosGoal.com από τις κερκίδες και το πανηγυρικό κλίμα του αγώνα ΑΕΛΚ-ΠΑΟ

ΒΙΝΤΕΟ: Η συνέντευξη των προπονητών από το ΑΕΛΚ-ΠΑΟ

Με επευφημίες αποχώρησαν οι παίχτες του Παναθηναϊκού παρά την ήττα- Επισκέφτηκαν και τον Άγιο Ραφαήλ (ΒΙΝΤΕΟ)