Ανάβουν τα φώτα στον ΤΑΡΛΑ- Έτοιμο μέχρι την 2η εντός έδρας αγωνιστική της super league το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Μία από τις πλέον σημαντικές εξελίξεις για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης είναι η άφιξη των πυλώνων φωτισμού του νέου Ταρλά.


Γερανοί και εργάτες εργάζονται καθημερινά πολλές ώρες της ημέρας ώστε να τοποθετήσουν τους πυλώνες φωτισμού, οι οποίοι φτάνουν σε ύψος τα 40 μέτρα και έχουν πάνω τους μεγάλη ισχύ σε φωτισμό, κατάλληλο για τηλεοπτική κάλυψη, μιας και κάθε 2 Σαββατοκύριακα, συνεργείο της nova θα βρίσκεται στο νησί για την κάλυψη των παιχνιδιών της Καλλονής.

Ο εργολάβος της ανακαίνισης του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης σε δήλωσή του στα τοπικά Μέσα είχε υποστηρίξει ότι η δύσκολη διαδικασία εγκατάστασης των γιγαντιαίων πυλώνων θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα περίπου 30 ημερών, κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα για να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά η Καλλονή στα τέλη Αυγούστου κόντρα στον Εργοτέλη για το Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, μαζί με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου, Γιάννη Βατό, βρίσκονται από χτες στην Αθήνα για να επιταχύνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εκταμίευσης του επιπλέον ποσού που εξασφαλίστηκε, αλλά και προώθησης της απαιτούμενης δημοπρασίας για την πραγματοποίηση των πρόσθετων εργασιών ασφαλείας - σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Super League - στις κερκίδες που θα χρησιμοποιούνται από τους φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛΚ και του Αιολικού Μυτιλήνης που ανυπομονούν για την ολοκλήρωση του έργου, εκτιμούν πως η τελευταία εργασία της μελέτης για την ανακαίνιση του Σταδίου θα ολοκληρωθεί νωρίτερα και το έργο θα παραδοθεί έτοιμο από την Περιφέρεια στον ανάδοχο Δήμο Λέσβου πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, δείχνει πως υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί για την υπόθεση με τις εργασίες ασφαλείας που θα καταστήσουν το γήπεδο δόκιμο για αγώνες Super League…



ΦΩΤΟ Γιώργος Παπαδόπουλος