Κατακλύστηκε η Καλλονή από κόσμο για τις ιπποδρομίες στην μνήμη της Αγίας Τριάδας (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ L.P)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σωματείο Αδελφότης Αγίας Τριάδος Καλλονής διοργάνωσε τη πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος.


Ένα πανηγύρι το οποίο χάνετε στα βάθη των δεκαετιών, όντως απο τα παραδοσιακότερα του νησιού μας.

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει αρκετές εβδομάδες τώρα με σκοπό να διαμορφωθεί το αλσύλλιο της Αγίας Τριάδος ( έξω από τη Καλλονή, στο δρόμο προς Πέτρα), όσο και ο ιππόδρομος, για να είναι έτοιμο την Κυριακή 08 και Δευτέρα 09 Ιουνίου.

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκαν το κέντρο του νησιού, τη Καλλονή, για να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις, οι οποίες διήρκεσαν 2 μέρες.

Με την περιφορά του Μόσχου ξεκίνησαν το Σάββατο (07/06) οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Καλλονή, για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδος.

Συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, ξεκίνησαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδος στην Καλλονή, όπου και το σωματείο "Αδελφότης Αγίας Τριάδος Καλλονής" συνοδεία πλήθος κόσμου με το το λάβαρο της Αγίας Τριάδος, περίφερε στους δρόμους και τα σοκάκια της Καλλονής τον Μόσχο, το οποίο και σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Την Κυριακή τελέστηκε ο ιερός μέγας Εσπερινός στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος αμέσως μετά υπήρχε ολονύχτια προετοιμασία του παραδοσιακού φαγητού "κισκέκ" και το βραδύ με παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεγάλο ολονύχτιο γλέντι με φαΐ, ποτό και παραδοσιακή μουσική στο άλσος της Αγίας Τριάδος.

Τη Δευτέρα το πρωί, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, μετά τη λειτουργία μοιράστηκε το κισκέκ, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι ιππικοί αγώνες στο ιππόδρομο πίσω από τις Αλυκές Καλλονής, που προσέλκυσαν φίλους του αθλήματος από ολόκληρο το νησί. Υπολογίζεται ότι παρευρέθηκαν συνολικά περισσότερα ΠΑΝΩ 4.000 άτομα, αριθμός που είχαν πολλά χρόνια να δουν οι συγκεκριμένες ιπποδρομίες, γεγονός που οφείλεται σε επαγγελματίες αναβατές του ιπποδρόμου της Αθήνας και άλλων περιοχών που αγωνίστηκαν με καθαρόαιμα άλογα.

Στις ιπποδρομίες βρέθηκε αντιπροσωπεία της 98 ΑΔΤΕ, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνατσος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός καθώς και πλήθος επισήμων.

Το LesvosPost.com βρέθηκε στην Καλλονή χτες Δευτέρα και κατέγραψε αποσπάσματα από τις ιπποδρομίες και τα καλλιστεία αλόγων.