Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης- Σκληρή μάχη με τις φλόγες (ΝΕΑ ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

ΩΡΑ:21:00


Τέθηκε πριν από λίγο υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας Μυτιλήνης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, που συνεχίζεται, επιχειρούν 14 οχήματα με 28 πυροσβέστες, 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δυο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή .Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.

Οι περισσότερες από τις εστίες φωτιάς, έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες που θα εμποδίσουν την φωτιά να εξαπλωθεί.

Η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι εκτιμάται ότι ενίσχυσαν την αρχική πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή από απροσεξία άνδρα, ο οποίος έκοβε με χλοοκοπτικο τα χόρτα και από σπίθα ξεκίνησε το κακό., κι εξαπλώθηκε σε πολλές εστίες στους λόφους της περιοχής που είναι γνωστή ως βουνό «Αμαλη»

Σε διάφορα σημεία που σημειώνονται αναζωπυρώσεις επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Κάτοικοι τις περιοχής σήμερα δεν θα κοιμηθούν όπως μας δήλωσαν, και θα περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν την κατάσταση που επικρατεί.
Επίσης εκεί βρίσκονται πολλοί εθελοντές και υδροφόρα οχήματα του Δημου, στο σημείο επιχειρούν και πεζοπορα τμήματα του Στρατού με υδροφόρες.
Πριν από λίγα λεπτά σταμάτησαν και τις ρίψεις τα ελικόπτερα.

Το LesvosPost.com βρίσκεται στο σημείο των επιχειρήσεων και θα σας ενημερώνει συνεχώς με Φώτο και βίντεο.

Σε λίγο νέο βίντεο από την περιοχή και πολλές φωτογραφίες..


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΜΑΧΗ με τις φλόγες στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης- Ανταπόκριση από το μέτωπο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ





ΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ