ΜΑΧΗ με τις φλόγες στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης- Ανταπόκριση από το μέτωπο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΩΡΑ:21:00

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ



Τέθηκε πριν από λίγο υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας Μυτιλήνης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, που συνεχίζεται, επιχειρούν 14 οχήματα με 28 πυροσβέστες, 18 άτομα πεζοπόρο τμημα, δυο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή .Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.
Οι περισσότερες από τις εστίες φωτιάς, έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες που θα εμποδίσουν την φωτιά να εξαπλωθεί.

Η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι εκτιμάται ότι ενίσχυσαν την αρχική πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή από απροσεξία άνδρα, ο οποίος έκοβε με χλοοκοπτικο τα χόρτα και από σπίθα ξεκίνησε το κακό., κι εξαπλώθηκε σε πολλές εστίες στους λόφους της περιοχής που είναι γνωστή ως βουνό «Αμαλη»

Σε διάφορα σημεία που σημειώνονται αναζωπυρώσεις επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Κάτοικοι τις περιοχής σήμερα δεν θα κοιμηθούν όπως μας δήλωσαν, και θα περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν την κατάσταση που επικρατεί.
Επίσης εκεί βρίσκονται πολλοί εθελοντές και υδροφόρα οχήματα του Δημου, στο σημείο επιχειρούν και πεζοπορα τμήματα του Στρατού με υδροφόρες.
Πριν από λίγα λεπτά σταμάτησαν και τις ρίψεις τα ελικόπτερα.
Το LesvosPost.com βρίσκεται στο σημείο των επιχειρήσεων και θα σας ενημερώνει συνεχώς με Φώτο και βίντεο.

Σε λίγο νέο βίντεο από την περιοχή και πολλές φωτογραφίες..




























ΩΡΑ 17:30

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δεκάδες πυροσβέστες αλλά και οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή  Αγίας Μαρίνας Μυτιλήνης.


Τις προσπάθειες τους ενισχύουν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και εθελοντές. Η περίμετρος της πυρκαγιάς φτάνει τα 10 περίπου χιλιόμετρα ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν γύρω στα μεσάνυχτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο - στην περιοχή υπάρχουν εκτάσεις με αναβαθμίδες - και δυσκολεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα  να πλησιάσουν το μέτωπο της φωτιάς. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα.

Πριν από λίγο η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ελικοπτέρου και δύο αεροπλάνων τύπου Canander  και γίνεται προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.

Σε συναγερμό έχει τεθεί όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι δυνάμεις ασφαλείας. Την εξέλιξη των επιχειρήσεων παρακολουθεί  και ο στρατός αφού στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε σχετική απόσταση βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, κυρίως με πεύκα και ελιές, χωρίς όμως να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή ακόμα.


Στο σημείο σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτήν την στιγμή επιχειρούν 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμημα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Επίσης εκεί βρίσκονται πολλοί εθελοντές και υδροφόρα οχήματα του Δημου


Όπως μας ανέφεραν από την Πυροσβεστικη αύριο πρόκειται να φθάσουν στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη «πετζετέλ»  που αν βρισκόταν  σήμερα στο νησί θα μπορούσαν άμεσα να ενισχύσουν το έργο της πυροσβεστικής!

Το LesvosPost.com βρίσκεται στο σημείο των επιχειρήσεων και θα σας ενημερώνει συνεχώς με Φώτο και βίντεο.

Μείνετε συντονισμένοι σε λίγο νέα βίντεο και Φώτο..