Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Μυτιλήνη έφτασε λίγο πριν 17:30 χτες με πτήση της γραμμής ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς συνεχίζοντας την περιοδεία του ενόψει των εκλογών..


Το πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου,ο Βουλευτής Παύλος Βογιατζής, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης και η υποψήφια Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου. στελέχη της ΝΔ Λέσβου, υποψήφιοι της περιφέρειας και του Δήμου καθώς και πλήθος άλλων τοπικών αρχόντων.

Τα μετρά ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Στο αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από παράκληση μας στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ο κος Σαμαράς μας έδωσε μια μικρή δήλωση αλλά τελείως ελεγχόμενη από τους δημοσιογράφος του γραφείου τύπου της Ν.Δ. 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά απαγορευόταν η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφηση. Το LesvosPost.com με δυσκολία και με αψιμαχίες με τους ΜΠΡΑΒΟΥΣ του κ Σαμαρά κατάφερε και έβγαλε μερικά αποκλειστικά πλάνα από την ομιλία του κ Σαμαρά μέσα στο ξενοδοχείο αλλά και έξω από αυτό.

Ο κος Σαμαράς επισκέφτηκε τα Παμφιλα όπου πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΛ και είχε συναντήσεις με τους αγρότες, ενώ συζήτησε και με εκπροσώπους διαφόρων φορέων του νησιού μας.

Μιλώντας σε κοινό αγροτών ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία.
Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους».

Ο πρωθυπουργός όμως υποσχέθηκε και πιο άμεσες ενισχύσεις που σχετίζονται με το κόστος εργασίας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί.

-Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

-Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!

-Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».


Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε πως «ότι δεν έγινε για την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες -ό,τι έγινε παντού αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο- θα γίνει τώρα και στη χώρα μας. Κι όση απόσταση χάσαμε, θα την καλύψουμε τρέχοντας! Κι αν μείναμε απελπιστικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια, σε λίγο δεν θα υστερούμε από κανένα».

Συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική φύση έχει αληθινούς θησαυρούς: «Θα τους αναδείξουμε, θα τους καλλιεργήσουμε, θα τους προωθήσουμε στις ξένες αγορές. Αυτό είναι βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης από δω και εμπρός. Για να γίνει αυτό, πρέπει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν αληθινά ανταγωνιστικά. Να αναδείξουν όλα τα πλεονεκτήματα ποιότητας που έχουν.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης και την έδρα της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνομίλησε με τους άνδρες του Λιμενικού και τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δύναμη και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς της βάσης, που χειρίζονται τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης και διάσωσης και από τους διερμηνείς που εργάζονται εκεί.

Ο κ. Σαμαράς ανέβηκε στην ακταιωρό του Λιμενικού Σώματος και ευχαρίστησε έναν-έναν τους άνδρες της Frontex, ενώ επισήμανε το τεράστιο έργο, που επιτελούν, σώζοντας -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- 4.000 ψυχές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη αυτή, ο κ.Σαμαράς τόνισε πως «απαιτείται μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα παρακολουθήσει και το ζήτημα της παράνομης λαθρομετανάστευσης», καθώς «και του επαναπατρισμού αλλά και της διακίνησης αυτών των φτωχών ανθρώπων, που τους φέρνουν από παντού, όλα αυτά τα παράνομα κυκλώματα. Και βεβαίως, η τιμωρία τους πάνω από όλα. Γιατί μέχρι στιγμής, η Ευρώπη δεν έχει σκύψει το κεφάλι και να βρει πως θα μπορέσει να τιμωρηθούν αυτοί, οι πραγματικά ένοχοι».

Ο κ.Σαμαράς υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θεμα της παράνομης μετανάστευσης και να προωθηθούν πολιτικές που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό, «το οποίο έχει για πολύ μεγάλο διάστημα διαφύγει της προσοχής της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς ατυχήματα, όπως ήταν εκείνο της Λαμπεντούζα».

Στη συνέχεια  μετέβηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Μυτιλήνης, όπου συναντήθηκε με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας της Λέσβου και με τους υποψηφίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μίλησε στην τοπική τηλεόραση αλλά και στη μοναδική ενημερωτική ιστοσελίδα της Λέσβου που βρέθηκε εκεί στο Lesvospost.com.

Εκεί βρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από τους συνδυασμούς της Χριστιάνας Καλογήρου και Φώτη Ξυδα.

Η υποψήφια περιφερειάρχης κ Χριστιάνα Καλογήρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Φώτης Ξυδας και πολλοί άλλοι καθώς και πλήθος απλών πολιτών φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Στην συγκέντρωση βρέθηκαν και φώναξαν και πολλά μέλη της ΟΝNΕΔ Λέσβου όπου του χάρισαν και αναμνηστικά. Επίσης αναμνηστικά χάρισε και ο Μάκης Βενετας.

Ο πρωθυπουργός, στην περιοδεία του συνοδευόταν από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.
Ο πρωθυπουργός το βραδύ κατέλυσε σε γνωστό ξενοδοχείο,και σήμερα αναχώρησε με την πρωινή πτήση για να συνεχίσει την προεκλογική του περιοδεία σε αλλά μέρη της Ελλάδος


Το LesvosPost.com ήταν η μοναδική ενημερωτική ιστοσελίδα της Λέσβου που βρέθηκε στην πολιτική συγκέντρωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα ο Δ/ντης του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιος είχε ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό εκφράζοντας του τα παράπονα για την εμπόδιση του έργου των τοπικών δημοσιογράφων της Λέσβου .

ΔΕΙΤΕ περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ το απόγευμα