Συνέντευξη στο LesvosPost.com με τον υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Β.Αιγαίου κ Χατζηγιάννη Δημοσθένη

Στο LesvosPost.com και στον αρχισυντάκτη/Δ/ντη του Στεφάνου Γεώργιο μίλησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χατζηγιάννης Δημοσθένης με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου "Εμείς για το Αιγαίο".


Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο φιλόδοξος επαγγελματίας δικηγόρος από την Μυτιλήνη, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του αλλά και τις βλέψεις του, για τον τόπο μας. Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

Κ. Χατζηγιάννη καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ σαν LesvosPost.com που δέχτηκες να μας παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη


Γ.Σ Και ξεκινάμε με μια συνηθισμένη ερώτηση προς νέους ανθρώπους που κατεβαίνουν υποψήφιοι, γιατί επέλεξες την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να αναμιχθείς στα κοινά.

Κε Στεφάνου, γνωρίζετε ότι ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και αρκετά χρόνια, μέχρι πρότινος με τον Δήμο Μυτιλήνης – Λέσβου, πρώτη φορά όμως με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό θεσμό, είναι οι μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται από εδώ και στο εξής, για την Περιφέρεια, αλλά και στο γεγονός ότι ενώ πρόκειται για ένα αναπτυξιακό εργαλείο και στρατηγικό όχημα σχεδιασμού πρώτου μεγέθους, δυστυχώς, όπως λειτούργησε από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή, «πέρασε» στην συνείδηση του απλού πολίτη και κατοίκου των νησιών μας, ότι αυτή δεν έχει αρμοδιότητες, εξουσίες και προοπτικές παρέμβασης και οργάνωσης. Η εντύπωση αυτή όμως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς έχει να κάνει με την ικανότητα ή μη των εκάστοτε διοικούντων και όχι με τις προοπτικές και τις δυνατότητες αυτού καθ’αυτού του θεσμού της Περιφέρειας.

Γ.Σ Πως κρίνετε τη θητεία του απερχόμενου περιφερειάρχη Βορειου Αιγαίου Νασου Γιακαλη   συνολικά αλλά και ειδικά στο Ν. Λέσβου;

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης κος Γιακαλής, με τον τρόπο που πολιτεύτηκε, σαφώς έχασε την ευκαιρία να κάνει την θετική διαφορά προς όφελος των κατοίκων των νησιών του Β.Αιγαίου και ειδικά του νησιού μας. Με την μη αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων που μπορούσε και είχε την δυνατότητα να σχεδιάσει και να διεκδικήσει,  σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκεκριμένου αναπτυξιακού πλάνου, λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά πλεονεκτήματα και ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού ξεχωριστά, αναλώθηκε στο κυνήγι του «αυτονόητου» και του «μία από τα ίδια», επιδεινώνοντας αντί να λύσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν για δεκαετίες τα νησιά του Β.Αιγαίου και ιδιαίτερα του δικού μας, της Λέσβου.

Γ.Σ Περιγράψτε μας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σας που δεν το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι και για ποιο λόγο ζητάτε την ψήφο από τους δημότες .

Οι εποχές που ζητούσε ο υποψήφιος την ψήφο των συμπολιτών του, βαπτίζοντας τον εαυτό του ως «μοναδική περίπτωση» και «μεσσία» που αυτός μόνος του, είχε το μαγικό ραβδάκι να λύσει όλα τα προβλήματα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό που δηλώνω και υποστηρίζω, είναι η θέληση μου, σε συνδυασμό με την γνώση και την εμπειρία μου, να συνεργαστώ με τους υπόλοιπους άξιους συνυποψήφιους μου και σαν ομάδα, μακριά από κόμματα και  χρώματα, υπο την άξια καθοδήγηση της υποψηφίας Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, να δουλέψουμε έχοντας, ως μοναδικό αντίπαλο μας, τα προβλήματα και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τα νησιά μας, κορωνίδα των οποίων φυσικά είναι η Λέσβος μας.

Γ.Σ Ποιο είναι το πλάνο παρέμβασης της παράταξής σας για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η φτώχεια, η ανεργία, οι ελλείψεις στο κοινωνικό κράτος και στη δημόσια υγεία; 

Δυστυχώς, αυτό που σήμερα δεν κάνει το επίσημο κράτος, επιβάλλεται να αγωνιστεί για να καλύψει το κενό, η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά η Περιφέρεια. Θεωρώ λοιπόν βέβαιον, ότι μέσα από την σωστή οργάνωση των υπηρεσιών, κυρίως όμως με το σχεδιασμό συγκεκριμένων δράσεων καταπολέμησης της εξαθλίωσης, των κοινωνικά αποκλεισμένων και πρωτίστως  των ανέργων, θα δημιουργηθεί το θετικό εκείνο κλίμα, ώστε η νησιωτικότητα να αποτελέσει πλεονέκτημα και κίνητρο αναπτυξιακής και επενδυτικής προοπτικής, η οποία πολύ γρήγορα θα φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητα όλων των πολιτών και ειδικά των ευπαθών κατηγοριών.

Γ.Σ Συμμετέχετε με τον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου, Για ποιο λόγο και γιατί δεν επιλέξατε κάποιον άλλο ανεξάρτητο συνδυασμό; 

Συμμετέχεις κατ’αρχήν εκεί που η κοσμοθεωρία του συνδυασμού και ο ιδεολογικός του προσανατολισμός, κυρίως όμως ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την προοπτική ανάπτυξης και υπέρβασης από τα προβλήματα που κρατούν στάσιμο τον τόπο σου, ταυτίζονται με τις δικές σου απόψεις και στάσεις ζωής. Πιστέυω λοιπόν ότι ο συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου, έχοντας συγκεκριμένο και αναλυτικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών μας, στελεχωμένος από νέους ανθρώπους που κατέθεσαν κάθε κομματική τους ταυτότητα, ενώνοντας τους μόνο η διάθεση τους να προσφέρουν για την ανάπτυξη του τόπου μας, κυριολεκτικά κάνει την διαφορά, σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς στις Περιφερειακές Εκλογές.

Γ.Σ Πως σχολιάζετε την προεκλογική περίοδο;

Ως υποτονική, αδιάφορη και με έλλειψη κάθε διαλόγου μεταξύ των συνδυασμών που διεκδικούν να λάβουν την ψήφο των συμπολιτών μας. Τα σημερινά προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε, είναι σύνθετα και απαιτούν κοινή συστραύτεση όλων, διάθεση που δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει στους υπόλοιπους συνδυασμούς.

 Γ.Σ Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κ. Χατζηγιάννη γι αυτήν την συνέντευξη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εκλογές.



Σημείωση: Η συνέντευξη είναι στα πλαίσια της πολίτικης διαφήμισης του υποψηφίου



Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.