Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλονής "Αρίσβεια 2014" (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλονής "Αρίσβεια 2014" που διοργάνωσαν ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής υπο την αιγίδα της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Λέσβου και του Δήμου Λέσβου.



Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία της Καλλονής, χειροκροτώντας, παροτρύνοντας και επιβραβεύοντας τους 350 δρομείς, συμμετέχοντας με το δικό του τρόπο σε μία διοργάνωση που, εκτός από αθλητικές, είχε κοινωνικές, πολιτιστικές, αλλά και τουριστικές προεκτάσεις.

Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν τόσο οι πολίτες και αθλητές από ολόκληρη τη Λέσβο και τη Χίο όσο και  οι  εθελοντές, οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι χορηγοί, χαρίζοντας πραγματικά όμορφες και συγκινητικές στιγμές.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας (350 συμμέτοχες αθλητών από ομάδες και ανεξάρτητοι) και της τεράστιας ανταπόκρισης και αποδοχής του κόσμου, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να καθιερώσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έτσι, η Καλλονή κάθε άνοιξη, θα έχει την εαρινή της γιορτή, τον Ημιμαραθώνιο Καλλονής "Αρίσβεια 2014" .

Ο αγώνας περιλάμβανε 1χλμ παιδιών Δημοτικού, 1,5χλμ παιδιών Γυμνασίου, 2,5χλμ παιδιών Λυκείου, 5χλμ ενηλίκων, 10χλμ δυναμικού βαδίσματος και φυσικά τα 21,1χλμ που ήταν ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος.

Η εκκίνηση  του Ημιμαραθωνίου δόθηκε στις 10:00 από την Πλατεία Καλλονής. Οι δρομείς ξεκίνησαν από το την Πλατεία Καλλονής προς το ευρύτερο λεκανοπέδιο της Καλλονής και ο τερματισμός ήταν πάλι πίσω στην Πλατεία Καλλονής

Όλοι οι δρομείς απόλαυσαν τις διαδρομές τους μέσα σ’ ένα πανέμορφο τοπίο αλλά και τη φιλοξενία των φορέων της περιοχής.

Στο τέλος του αγώνα, εκτός από τις απονομές που έγιναν στους νικητές όλων των αγωνισμάτων απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε αυτούς που συνέβαλαν σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Τους αγώνες παρακολούθησαν σε όλη τη διάρκειά του γιατρός, ενώ η χρονομέτρηση έγινε με χρονόμετρα χειρός και την έκδοση των αποτελεσμάτων είχε αναλάβει η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου. Να τονίσουμε ότι καθοριστική παρέμβαση είχε και η Αστυνομική Δ/νση Λέσβου αλλά και εθελοντές της ΕΟΔ Λέσβου με επικεφαλής την κα Ζωή Λειβαδειτου.

Στην διοργάνωση εκτός του ότι όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα η πρώτοι αθλητές, υπήρχαν πολλά δώρα, χορευτικά συγκροτήματα, πολλή δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, Ενώ κατά την διάρκεια των διαδρομών σε διάφορα προκαθορισμένα σημεία δίνονταν στους αθλητές αναψυκτικά και τονωτικά.

Στο αξιοσημείωτο της διοργάνωσης ήταν ότι παρόλο που ο Ημιμαραθωνιος τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου,  αισθητή ήταν η απουσία του Αντιδημάρχου πολιτισμού και Αθλητισμού κου Αστυρακακη.

Στην διοργάνωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της περιφέρειας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ Λέσβου και Δ/ντες σχολείων της Καλλονής, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Δ/ντης της INTERAMERICAN κ.Παπαδόπουλος όπου ήταν ο μέγας χορηγός.

Πολλά συγχαρητήρια καθώς εδώ και μήνες τρέχει την διοργάνωση αξίζουν στον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του kalloninews.gr συνεργάτη μας κο Μυζικα Θεόφιλο. Συγχαρητήρια φυσικά αξίζουν και στον Αρισβαιο Καλλονής για την όλη διοργάνωση, αλλά και σε όλα τα σωματεία της Λέσβου και της Χίου που ήρθαν από μακριά και τίμησαν με μεγάλη συμμέτοχη αθλητών τους αγώνες.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντος της ημέρας…


Το Lesvospost.com στον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλονής 

"Αρίσβεια 2014"


Το Lesvospost.com,  ηταν ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας κα φυσικά όπως πάντα το μοναδικό μέσω της Λέσβου που κάλυψε από το πρωί την όλη διοργάνωση παρόλο που σε αυτή υπήρχαν και άλλοι πολλοί χορηγοί επικοινωνίας όπου προτίμησαν να σνομπάρουν την διοργάνωση.

Το LesvosPost.com είχε έντονη παρουσία καθώς εκτός του Δ/ντη του Γεώργιο Στεφάνου, στην διοργάνωση βρέθηκαν και ο ρεπόρτερ μας Συμεών Παραθυρας βγάζοντας άπειρες φωτογραφίες και βίντεο καθώς και η ρεπόρτερ του site μας Αθηνά Τραχειλου βοηθώντας στο ρεπορτάζ και στις φωτογραφίες.

Το LesvosPost.com είναι υποστηρικτής στην προσπάθεια ανάδειξης του κλασσικού αθλητισμού στο νησί μας.



Υποστήριξη- Ρεπορτάζ Αθήνα Τραχείλου (Ρεπόρτερ- Υποστήριξη LesvosPost.com)