19 μετανάστες διασώθηκαν στο Πλωμάρι Λέσβου- H όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό αντίξοες συνθήκες

Δεκαεννέα (19) παράνομοι μετανάστες  εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Πλωμάρι ν.Λέσβου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από την οικία Αστυνομική Διεύθυνση ότι, σύμφωνα με κλήση που δέχτηκε από αλλοδαπό στον αριθμό έκτακτης ανάγκης (112), αλλοδαποί που βρισκόταν σε βραχονησίδα κοντά στο Πλωμάρι ν.Λέσβου αντιμετώπιζαν άμεσο  κίνδυνο.

 Άμεσα, Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης και τρία (03) πλωτά περιπολικά  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε ένα εκ των οποίων επέβαινε και ο Λιμενάρχης,  έσπευσαν στην περιοχή όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς από τις ακτές της βραχονησίδας «Μυρσίνια»και ακόμη τέσσερις (04) αλλοδαπούς  από την ευρύτερη  θαλάσσια περιοχή. Παράλληλα,περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που ερευνούσε στην περιοχή εντόπισε περίπου επτά (07) χιλιόμετρα από την ακτή στην περιοχή «ΦΑΡΑ» προς το Πλωμάρι, έναν (01) επιπλέον αλλοδαπό.

Σημειώνεται ότι, η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό αντίξοες συνθήκες λόγω του άμεσου κινδύνου για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής,  της δυσκολίας πρόσβασης στις απόκρημνες ακτές της βραχονησίδας και της περιορισμένης ορατότητας λόγο σκότους την ώρα που έλαβε χώρα η επιχείρηση.

Οι δεκαεννέα (19) συνολικά διασωθέντες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης όπου και συνελήφθησαν από τα στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.