Επίσκεψη του ΕΠΑ.Λ. Μύρινας στη Μαρτινίκα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comeniu

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η συνάντηση στη Μαρτινίκα, Καραϊβικής-Γαλλία,  από τις 17-22 Ιανουαρίου 2013 στο...
πλαίσιο του Ευρωπαικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/ Comenius με τίτλο Landscape as a Mirror” (“Το τοπίο ως καθρέφτης”). To ΕΠΑ.Λ. Μύρινας, μέλος της ομάδας σχολείων του προγράμματος, εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια της Γ τάξης, Ευανθία Βέη, και την υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος-καθηγήτρια, Χρυσάνθη Μιχλίζογλου.
Οι μαθητές από όλες τις χώρες είχαν την ευκαιρία, πρώτον, να φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου υποδοχής, Lycée de Bellevue, στο Fort de France, της Μαρτινίκας, και έτσι να έρθουν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των ντόπιων μαθητών και οικογενειών. Δεύτερον, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μαθητές από όλες τις χώρες μέλη της ομάδας εξασκώντας έτσι την αγγλική γλώσσα και αποκτώντας γνώσεις για την εκπαιδευτική διαδικασία. Και τρίτον, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους, να δημιουργήσουν τη μακέτα του τόπου τους, να παρουσιάσουν τον τόπο τους και τα προιόντα του και να αναπτύξουν σχέσεις για μελλοντική επικοινωνία σε θέματα εκπαίδευσης και εργασίας.
Οι δε καθηγητές που παρεβρέθηκαν στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υποδομές και τη λειτουργία του σχολείου και να επικοινωνήσουν με τους συναδέρφους τους αποκτώντας γνώση για την εκπαιδευτική διαδικασία και τον πολιτισμό της χώρας.
Φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και εμπειρίες παρουσιάστηκαν, μετά την επιστροφή, τόσο στους καθηγητές και μαθητές του σχολείου, καθώς και στους γονείς  και κηδεμόνες σε συγκέντρωση που έγινε στο σχολείο.
Η καθηγήτρια-υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος
Μιχλίζογλου Χρυσάνθη