«The Met: Live in HD» στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης


ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Verdi «Rigoletto» ΣΤΙΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD».

ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «The Met: Live in HD».

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
θα προβληθεΙ ΣΤΙΣ 17 ΦεβρουαρΙου.


Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» συνεχίζεται δυναμικά, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Η παράσταση που ακολουθεί είναι το αριστούργημα του Verdi «Rigoletto» σε μια νέα παραγωγή και θα μεταδοθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Τώρα μία νέα αίθουσα προστίθεται στο δίκτυο του προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD». Πρόκειται για το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (με την πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών και σε συνεργασία με την εφημερίδα «Πελοπόννησος»). Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» θα ξεκινήσει τις προβολές του στην Πάτρα από τις 16 Φεβρουαρίου, με το έργο του Verdi «Rigoletto», ενώ θα ακολουθήσουν και όλες οι υπόλοιπες προγραμματισμένες παραστάσεις της σεζόν.

Η ίδια παράσταση θα προβληθείς στις 17 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ακολουθούν 3 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Ο ανερχόμενος Ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει την πρεμιέρα του «Rigoletto», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960. Πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του Δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά, Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο σύγχρονο κόσμο, όπου να διαδραματίζεται η παρακμή του παλατιού του Δούκα, εκεί όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά», δηλώνει ο Mayer, και συνεχίζει: «Το Λας Βέγκας του ’60 ήταν ένας παρόμοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία –αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Rigoletto».







Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η παράσταση του Verdi «Rigoletto» θα μεταδοθεί στις 16 Φεβρουαρίου από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και από τις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου:  

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων», Λευκάδα
Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», Κεφαλονιά
Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Κινηματοθέατρο «Σταρ», Βέροια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»
Θέατρο «Ριάλτο», Λεμεσός


Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ίδια παράσταση θα προβληθείς στις 17 Φεβρουαρίου 2013.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. 



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com