Λήμνος: Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας


Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, των ειδικών σχολείων, των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του ΚΗΦΗ την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, λόγω πρόγνωσης για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Λήμνου, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Την απόφαση έλαβε η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γεώργα, με την υπ’ αριθμ. 265/02-11-2026 απόφαση, έπειτα από τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

Ποιες δομές θα παραμείνουν κλειστές

Η αναστολή λειτουργίας αφορά:

  • Όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Τα ειδικά σχολεία.
  • Τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
  • Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Σύμφωνα με τον Δήμο Λήμνου, η απόφαση ελήφθη για την προστασία μαθητών, ωφελούμενων, εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των δομών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, καθώς το νησί αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπο με έντονα καιρικά φαινόμενα.