Μυτιλήνη: Δράση ενημέρωσης για τον μητρικό θηλασμό στο Δημοτικό Θέατρο – Πότε θα πραγματοποιηθεί


Μια σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον μητρικό θηλασμό διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που πραγματοποιείται από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου.

Η δράση έχει τίτλο «Θηλασμός για ένα βιώσιμο ξεκίνημα στη ζωή: Ενισχύουμε ό,τι λειτουργεί» και πραγματοποιείται μετά την επίσημη αναγνώριση του Δήμου Μυτιλήνης ως Φιλικής Κοινότητας για την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, από τις 11:00 έως τις 13:00, με τη συμμετοχή υγειονομικών φορέων και εθελοντών.

Ποιοι συμμετέχουν στη δράση

Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, η 1η ΤΟΜΥ Λέσβου και η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από το πρόγραμμα «Αμάλθεια – Φιλικές Κοινότητες για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού», του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, μαίες των συνεργαζόμενων φορέων θα βρίσκονται στον χώρο, παρέχοντας ενημέρωση και απαντώντας σε ερωτήματα μητέρων και πολιτών σχετικά με τον θηλασμό.

Στόχος η στήριξη των μητέρων

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο Δήμος Μυτιλήνης επιδιώκει να ενισχύσει την ενημέρωση γύρω από τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και να αναδείξει τη σημασία της υποστήριξης των μητέρων από την ίδια την τοπική κοινωνία.

Η αναγνώριση της Μυτιλήνης ως Φιλικής Κοινότητας για τον Μητρικό Θηλασμό αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι μητέρες θα μπορούν να λαμβάνουν την απαραίτητη ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη.

Ημερομηνία: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026
Ώρα: 11:00 – 13:00
Τοποθεσία: Εξωτερικός χώρος Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.