Έκθεση έργων από τη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στο Σίγρι
Μια σημαντική πολιτιστική συνάντηση φιλοξενείται τις επόμενες ημέρες στο Σίγρι, με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου να ανοίγει τους εκθεσιακούς του χώρους σε μια ξεχωριστή παρουσίαση έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης Μήθυμνας.
Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο διοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο «Μικροί σταθμοί μιας ιστορίας. Επιλογές από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Μήθυμνας», η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 19:30.
Η έκθεση αποτελεί μια αντιπροσωπευτική επιλογή από τη συλλογή της Πινακοθήκης Μήθυμνας και παρουσιάζει έργα που αναδεικνύουν διαφορετικές θεματικές και καλλιτεχνικές τάσεις. Το τοπίο, η ανθρώπινη μορφή και η υπαρξιακή αναζήτηση αποτελούν τους βασικούς άξονες της παρουσίασης, μέσα από έργα καλλιτεχνών που αποτυπώνουν τη διαδρομή και την πολυμορφία της ελληνικής τέχνης από τη δεκαετία του 1960 έως και το 2000.
Από τη Μήθυμνα στο Σίγρι
Η έκθεση μεταφέρει στο Σίγρι ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής παρακαταθήκης της Μήθυμνας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Δυτικής Λέσβου να γνωρίσουν έργα μιας συλλογής με ιδιαίτερη ιστορία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το έργο του Χρόνη Μπότσογλου «Ο δρόμος», λάδι σε καμβά, διαστάσεων 100 x 70 εκ., του 2013.
«Υπερόπλο» για τον τόπο η συνεργασία
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητή Νίκο Ζούρο, καθώς και τους συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των πολιτιστικών φορέων του νησιού.
Ο κ. Βέρρος χαρακτήρισε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» για τη δημιουργία νέων προοπτικών για την περιοχή, ενώ σημείωσε πως εξίσου σημαντικός είναι ο πολιτισμός και η αξιοποίηση των πολιτιστικών δομών των χωριών.
Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία του Μουσείου με τις πολιτιστικές δομές της Δυτικής Λέσβου.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας, σημειώνοντας ότι η έκθεση στο Σίγρι αναδεικνύει τον πλούτο της συλλογής της και κρατά ζωντανή τη μνήμη ενός σημαντικού πολιτιστικού χώρου της Μήθυμνας, με στόχο την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του.
Η έκθεση στο Σίγρι έρχεται έτσι να συνδέσει δύο σημαντικούς πολιτιστικούς πόλους της Δυτικής Λέσβου, τη Μήθυμνα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η συνεργασία των πολιτιστικών φορέων του τόπου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 19:30, στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ