Έρχεται εβδομάδα με έντονη ζέστη και ενισχυμένο μελτέμι στη Λέσβο
Με αίθριο καιρό, ενισχυμένους βόρειους ανέμους και έντονη ζέστη αναμένεται να κυλήσει η εβδομάδα που έρχεται στη Λέσβο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteoclub.gr για το διάστημα Δευτέρα 24 έως και Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026.
Οι θερμοκρασίες θα ανέβουν σταδιακά, με την Τετάρτη να είναι η πιο ζεστή ημέρα, καθώς σε αρκετές περιοχές του νησιού ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας την Πέμπτη τα 4-5 μποφόρ.
Μυτιλήνη
Στη Μυτιλήνη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου.
- Δευτέρα: 27°C έως 36°C, ΒΑ άνεμοι 3-4 μποφόρ.
- Τρίτη: 27°C έως 37°C, ΒΔ άνεμοι 3-4 μποφόρ.
- Τετάρτη: 27°C έως 38°C, ΒΔ άνεμοι 3-4 μποφόρ.
- Πέμπτη: 26°C έως 36°C, βόρειοι άνεμοι 4-5 μποφόρ.
Καλλονή
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και στην Καλλονή, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38°C την Τετάρτη.
- Δευτέρα: 27°C-36°C.
- Τρίτη: 27°C-37°C.
- Τετάρτη: 27°C-38°C.
- Πέμπτη: 26°C-36°C.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ΒΑ και στη συνέχεια ΒΔ, ενώ την Πέμπτη θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ.
Ερεσός
Αίθριος καιρός προβλέπεται και στην Ερεσό, με τις θερμοκρασίες να ακολουθούν την ανοδική πορεία του υπόλοιπου νησιού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 36°C τη Δευτέρα, θα ανέβει στους 37°C την Τρίτη και θα φτάσει τους 38°C την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα υποχωρήσει στους 36°C.
Αγιάσος
Πιο δροσερές θα είναι οι συνθήκες στην Αγιάσο, λόγω και του υψομέτρου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22°C έως 32°C τη Δευτέρα, από 22°C έως 33°C την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα φτάσει τους 34°C. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 32°C, με ελάχιστη τους 21°C.
Πολιχνίτος
Στον Πολιχνίτο ο υδράργυρος θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας επίσης τους 38°C την Τετάρτη.
Η πρόγνωση δίνει 36°C τη Δευτέρα, 37°C την Τρίτη, 38°C την Τετάρτη και 36°C την Πέμπτη, με βόρειους ανέμους που την τελευταία ημέρα θα φτάσουν τα 4-5 μποφόρ.
Πλωμάρι
Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται και στο Πλωμάρι.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36°C τη Δευτέρα, 37°C την Τρίτη και 38°C την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα υποχωρήσει στους 36°C. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν την Πέμπτη στα 4-5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις.
Μήθυμνα
Στη Μήθυμνα οι θερμοκρασίες θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με αρκετές άλλες περιοχές του νησιού.
Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 35°C τη Δευτέρα και την Τρίτη, τους 36°C την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα υποχωρήσει στους 34°C.
Η εικόνα της εβδομάδας
Συνολικά, η Λέσβος μπαίνει σε ένα τετραήμερο με ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη, χωρίς ιδιαίτερες ενδείξεις για αλλαγή του καιρού μέχρι και την Πέμπτη.
Η Τετάρτη 26 Αυγούστου φαίνεται να είναι η πιο θερμή ημέρα, με θερμοκρασίες έως και 38°C, ενώ την Πέμπτη η ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 4-5 μποφόρ αναμένεται να προσφέρει κάποια ανάσα, χωρίς όμως η ζέστη να υποχωρεί σημαντικά.
Η πρόγνωση βασίζεται στα στοιχεία που δημοσίευσε το Meteoclub.gr για τη Λέσβο.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ