Αίθριος καιρός και πρόσκαιρη ανάσα δροσιάς στη Λέσβο – Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

 

Με αίθριο καιρό και μια πρόσκαιρη, αλλά αισθητή, ανάσα δροσιάς αναμένεται να κυλήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στη Λέσβο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteoclub για το διάστημα 28 έως 30 Αυγούστου 2026.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι την Παρασκευή και το Σάββατο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ, ενώ την Κυριακή θα εξασθενήσουν στα 3-4 μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή υποχώρηση το Σάββατο, πριν ανέβει εκ νέου ελαφρώς την Κυριακή.

Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους βόρειους ανέμους να πνέουν στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33°C.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 21 έως 29°C, ενώ την Κυριακή θα ανέβει στους 31°C, με τους ανέμους να εξασθενούν στα 3-4 μποφόρ.

Καλλονή και Ερεσός

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένονται σε Καλλονή και Ερεσό. Η Παρασκευή θα είναι ζεστή, με μέγιστη θερμοκρασία τους 33°C, ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει στους 29°C.

Την Κυριακή ο υδράργυρος θα κινηθεί έως τους 31°C, με αίθριο ουρανό και βόρειους ανέμους 3-4 μποφόρ.

Αγιάσος

Πιο δροσερή θα είναι η εικόνα στην Αγιάσο, λόγω και του μεγαλύτερου υψομέτρου. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29°C, ενώ το Σάββατο θα σημειωθεί σημαντική πτώση, με ελάχιστη 16°C και μέγιστη μόλις 24°C.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, φτάνοντας τους 26°C, με αίθριο καιρό και βόρειους ανέμους 3-4 μποφόρ.

Πολιχνίτος και Πλωμάρι

Σε Πολιχνίτο και Πλωμάρι, η Παρασκευή θα παραμείνει αρκετά ζεστή, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 33°C.

Το Σάββατο αναμένεται πτώση στους 29°C, ενώ την Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέλθει και πάλι στους 31°C. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 4-5 μποφόρ την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα εξασθενήσουν στα 3-4 μποφόρ.

Μήθυμνα

Στη Μήθυμνα, η Παρασκευή θα κυλήσει με αίθριο καιρό, θερμοκρασίες από 23 έως 32°C και βόρειους ανέμους 4-5 μποφόρ.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 20 έως 28°C, ενώ την Κυριακή θα κινηθεί από 20 έως 30°C, με τους ανέμους να εξασθενούν.

Δροσερές νύχτες και καλές συνθήκες για εξορμήσεις

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να προσφέρει μια μικρή ανάσα μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών. Ιδιαίτερα δροσερές θα είναι οι νυχτερινές και πρωινές ώρες στις ορεινότερες περιοχές του νησιού, με την Αγιάσο να καταγράφει ελάχιστη θερμοκρασία 16°C.

Παρά τους βόρειους ανέμους, ο καιρός θα παραμείνει σταθερά αίθριος σε ολόκληρη τη Λέσβο, δημιουργώντας καλές συνθήκες για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου.

Παράλληλα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τα ζωντανά δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών και τις κάμερες που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της Λέσβου μέσω του Meteoclub.

Πηγή: Meteoclub