Πλήθος πιστών στο Αμπελικό για τη χάρη του Αγίου Παϊσίου στο μοναδικό παρεκκλήσι της Λέσβου
Πλήθος πιστών στο Αμπελικό για τη χάρη του Αγίου Παϊσίου στο μοναδικό παρεκκλήσι της Λέσβου
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο γραφικό Αμπελικό Λέσβου, όπου βρίσκεται το μοναδικό αφιερωμένο στον Άγιο παρεκκλήσι του νησιού.
Από κάθε γωνιά της Λέσβου, αλλά και από περιοχές εκτός νησιού, εκατοντάδες προσκυνητές ανηφόρισαν προς το μικρό εξωκλήσι για να ανάψουν ένα κερί, να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου και να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες, σε μια ατμόσφαιρα βαθιάς πίστης και συγκίνησης.
Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με τον πανηγυρικό Εσπερινό του Σαββάτου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου, ενώ είχε προηγηθεί Ιερά Αγρυπνία την Παρασκευή το βράδυ.
Το παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πιστούς της Λέσβου. Χτίστηκε το 2018 με εθελοντική εργασία και προσφορές των κατοίκων του Αμπελικού, δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του μακαριστού μοναχού Ραφαήλ, ο οποίος είχε γνωρίσει προσωπικά τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιο Όρος και έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ναού, γεγονός που οι κάτοικοι θεωρούν ξεχωριστή ευλογία.
Κάθε χρόνο η εορτή του Αγίου Παϊσίου προσελκύει ολοένα και περισσότερους προσκυνητές, καθώς η φήμη του μικρού αυτού προσκυνήματος εξαπλώνεται πέρα από τα όρια της Λέσβου. Πολλοί πιστοί αφήνουν τα τάματά τους και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη βοήθεια που, όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, έλαβαν μέσω των πρεσβειών του Αγίου.
Το φετινό προσκύνημα επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά ότι το Αμπελικό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας του Αγίου Παϊσίου στο Βόρειο Αιγαίο, με το γραφικό εξωκλήσι να γεμίζει από προσευχή, ευλάβεια και ανθρώπους κάθε ηλικίας που έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου.




ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ