Θα μπορούσε η Λέσβος να φιλοξενήσει ένα Red Bull Drift Show; Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο
Ο κορυφαίος drifter του κόσμου, Mad Mike Whiddett, βρίσκεται στην Ελλάδα, ξεκινώντας το φετινό του tour από την Κρήτη και προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Στο πλαίσιο του Red Bull Mad Mike Tour, ο Νεοζηλανδός οδηγός, γνωστός για το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ και τα ειδικά κατασκευασμένα αγωνιστικά του οχήματα, συμμετέχει σε μια σειρά από shows υψηλών προδιαγραφών που φέρνουν την παγκόσμια κουλτούρα του drift πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.
Μαζί του βρίσκονται ακόμη δύο κορυφαίοι οδηγοί της Red Bull, οι Abdo Feghali και Natalia Locsak, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον ρόλο των αρχηγών ομάδων. Στο πλευρό τους συμμετέχουν Έλληνες οδηγοί, δημιουργώντας δυνατές ομάδες που προσφέρουν ένα μοναδικό υπερθέαμα με συγχρονισμένα περάσματα τριών αυτοκινήτων, ταχύτητα, καπνούς και εντυπωσιακές μάχες ακριβείας.
Το πρόγραμμα κορυφώνεται με ένα θεαματικό "drift snake", όπου όλοι οι οδηγοί κινούνται ταυτόχρονα στην πίστα, δημιουργώντας εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα social media και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η επιτυχία της διοργάνωσης στην Κρήτη γεννά εύλογα το ερώτημα: Θα μπορούσε η Λέσβος να φιλοξενήσει ένα αντίστοιχο event;
Η απάντηση φαίνεται πως είναι θετική. Το νησί διαθέτει σημαντική παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με αθλητές που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιες διοργανώσεις, ενεργά σωματεία και ένα κοινό που στηρίζει σταθερά τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Μάλιστα, για μια διοργάνωση τύπου Red Bull Drift Show δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη μόνιμης πίστας. Η Κρήτη απέδειξε ότι τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένους λιμενικούς χώρους, όπως έγινε στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Αντίστοιχα, στη Λέσβο θα μπορούσαν να εξεταστούν χώροι όπως το εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης ή άλλες κατάλληλες εγκαταστάσεις, πάντα με τις απαραίτητες εγκρίσεις, τα μέτρα ασφαλείας και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επιπλέον, το αεροδρόμιο Πολιχνίτου, που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποτελεί μία ακόμη πιθανή επιλογή.
Ευκαιρία προβολής για το νησί
Τέτοιες διοργανώσεις δεν προσφέρουν μόνο θέαμα. Προσελκύουν επισκέπτες, δημιουργούν οικονομική κίνηση, γεμίζουν ξενοδοχεία και καταστήματα και ταυτόχρονα προβάλλουν τον τόπο σε διεθνές επίπεδο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης.
Την ώρα που η Κρήτη φιλοξενεί κορυφαία διεθνή events και ενισχύει συνεχώς το τουριστικό και αθλητικό της προφίλ, πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λέσβο αναρωτιούνται αν ήρθε η ώρα οι τοπικοί φορείς, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι του νησιού να εξετάσουν πιο σοβαρά την προσέλκυση ανάλογων διοργανώσεων.
Η Λέσβος διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, την εμπειρία και το πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ίσως το μόνο που απομένει είναι η πρωτοβουλία για να γίνει το επόμενο μεγάλο show πραγματικότητα.
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στον Βασιλιά Λεμούριο



ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ