Καλλονή: Στάση εργασίας από τον Εμπορικό Σύλλογο – Στήριξη στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων



Σε στάση εργασίας προχωρά αύριο, Πέμπτη 16 Απριλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής, προκειμένου οι επαγγελματίες της περιοχής να συμμετάσχουν στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη για τη στήριξη των κτηνοτρόφων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας ότι η βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας συνδέεται άμεσα με την επιβίωση της κτηνοτροφίας στη Λέσβο.

Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή 17 Απριλίου η Καλλονή βρίσκεται σε τοπική αργία λόγω της εορτής της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και η αγορά παραμένει κλειστή, οι επαγγελματίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επιπλέον συμβολική κίνηση στήριξης.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη η αγορά της Καλλονής θα παραμείνει κλειστή από τις 10:30 έως τις 13:00, ώστε οι επαγγελματίες να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Μυτιλήνης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας του νησιού και χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, εκφράζοντας την ανάγκη ενότητας και κοινής στάσης απέναντι στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.