Η Μυτιλήνη τίμησε τον Νίκο Περέλη για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Η ΘΕΣΙΣ – Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου τίμησε την Κυριακή, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τον Μυτιληνιό θεατράνθρωπο Νίκο Περέλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026. Η εκδήλωση παρουσίασε τη ζωή και το έργο του Περέλη, αναδεικνύοντας την πολύτιμη προσφορά του στο θέατρο του νησιού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η σύζυγος του Νίκου Περέλη, Ειρήνη Μούρα Περέλη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναγνώσεις θεατρικών αποσπασμάτων και μονόπρακτα, μαθαίνοντας περισσότερα για την καλλιτεχνική πορεία του τιμώμενου.
Η πρόεδρος της ΘΕΣΙΣ, Βάσω Χοχλάκα, στον χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία της συλλογικότητας και της ενσυναίσθησης που διδάσκει το ερασιτεχνικό θέατρο, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για αλληλεγγύη εν μέσω των σοβαρών επιπτώσεων του αφθώδους πυρετού στο νησί.
Οι θεατρικές ομάδες της Λέσβου ενώθηκαν για ακόμη μια φορά σε μια γιορτή της τέχνης, αποδεικνύοντας ότι το θέατρο αποτελεί μέσο συλλογικής έκφρασης και συνεργασίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση, αφήνοντας μήνυμα τιμής, δημιουργικότητας και ελπίδας για το μέλλον.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ