Μουτζούρης σε σημεία απολύμανσης στη Λέσβο – Εντατικοποιούνται τα μέτρα εντός ζώνης προστασίας

 

Επιτόπια επίσκεψη σε σημεία απολύμανσης οχημάτων εντός της ζώνης προστασίας πραγματοποίησε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, μαζί του βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης και Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριος Παπαιωάννου, καθώς και ο ειδικός συνεργάτης Ηλίας Κουνιαρέλλης.

Τα συνεργεία απολύμανσης έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία εντός της ζώνης των τριών χιλιομέτρων από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού, όπου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα πραγματοποιείται υποχρεωτικά απολύμανση οχημάτων.

Τα σημεία απολύμανσης

Τα σημεία όπου λειτουργούν τα συνεργεία είναι:

  • Είσοδος και έξοδος Περιφερειακού Στύψης προς Υψηλομέτωπο
  • Έξοδος Μανταμάδου προς Κάπη – Κλειού
  • Είσοδος – έξοδος Μανταμάδου προς Θερμή
  • Είσοδος – έξοδος Αγίας Παρασκευής προς Κρεμαστή
  • Έξοδος Πελόπης προς Νάπη
  • Έξοδος Κάπης προς Πελόπη

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για τα μοναδικά σημεία όπου, στην παρούσα φάση, προβλέπεται βάσει πρωτοκόλλου οργανωμένη απολύμανση.

Ατομική ευθύνη εκτός ζώνης

Την ίδια ώρα, για περιοχές εκτός της ζώνης προστασίας, η απολύμανση οχημάτων γίνεται με ευθύνη των ίδιων των κτηνοτρόφων και αγροτών, οι οποίοι χρησιμοποιούν ιδιωτικά μέσα.