Πρωτοβουλία Μουτζούρη: Αίτημα για κατανάλωση τοπικών προϊόντων στη δομή της Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στο πλαίσιο ενίσχυσης του αγροκτηνοτροφικού κόσμου, έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να χρησιμοποιούνται μόνο τοπικά προϊόντα (κρέατα και γαλακτοκομικά) στην Δομή που λειτουργεί στην Λέσβο, για όσο διάστημα διαρκεί το πρόβλημα με τον αφθώδη πυρετό.
Μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Πλεύρη, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας το οποίο εστάλη ήδη στο Υπουργείο.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Σε μια δύσκολη για το νησί της Λέσβου συγκυρία, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους τα προϊόντα που είναι εγκλωβισμένα εδώ και έχουν παραχθεί το προηγούμενο έτος να καταναλωθούν ώστε να κινηθεί η οικονομία. Για τον λόγο αυτό πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω να διατίθενται τα προϊόντα στην Δομή μεταναστών στην Λέσβο όπου υπάρχει καθημερινά μεγάλη κατανάλωση. Ο κ. Πλεύρης έδειξε θετικός και περιμένουμε την επίσημη απάντηση. Οι κινήσεις μας αυτή την δύσκολη για όλους ώρα πρέπει να είναι ουσίας και πρακτικές και όχι για το Θεαθήναι».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ