Δύο μαθητές από τη Μυτιλήνη στη Γ’ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής στο ΕΜΠ

Δύο μαθητές της Μυτιλήνης θα διαγωνιστούν στη Γ’ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής στο ΕΜΠ. 

Οι μαθητές Αξιομακάρου Αντώνης και Κεχαγιάς Γιώργος θα συμμετάσχουν την Κυριακή 8 Μαρτίου στη Γ’ Φάση του  διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. 

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επιτυχία μαθητών της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Πληροφορικής, έρχεται μια ακόμη σημαντική διάκριση. 

Από τους μαθητές που συμμετείχαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, δύο κατάφεραν να προκριθούν στη Γ’ Φάση. Πρόκειται  για τους μαθητές Αξιομακάρου Αντώνη και Κεχαγιά Γιώργο, οι οποίοι συνεχίζουν την πορεία τους σε έναν από τους πιο  απαιτητικούς μαθητικούς διαγωνισμούς της χώρας. 

Η Γ’ Φάση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα,  όπου θα συγκεντρωθούν οι μαθητές που ξεχώρισαν πανελλαδικά για να διαγωνιστούν σε ακόμη πιο σύνθετα και απαιτητικά  αλγοριθμικά προβλήματα.

Οι δύο μαθητές της Μυτιλήνης θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, συνοδευόμενοι από τον  υπεύθυνο της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος, Στρατή Πλάτων, ο οποίος θα βρίσκεται μαζί τους στο Εθνικό Μετσόβιο  Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μαθητικούς διαγωνισμούς της χώρας και  μέσα από αυτόν επιλέγονται οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και στη  Βαλκανιάδα, έπειτα από ειδική προετοιμασία. 

Η νέα αυτή διάκριση επιβεβαιώνει ότι η συστηματική ενασχόληση με τον προγραμματισμό και την αλγοριθμική σκέψη μπορεί να  οδηγήσει τους μαθητές σε υψηλού επιπέδου επιτυχίες και να αναδείξει το ταλέντο των νέων ανθρώπων της περιοχής.