Ξεσηκωμός στη Λέσβο: Όλος ο λαός στο πλευρό των κτηνοτρόφων – Μαζική κινητοποίηση στη Λάρσο την Κυριακή 22 Μαρτίου- Κάλεσμα απο το ΠΕΚ
Σε μαζική κινητοποίηση καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Λέσβος, ενόψει των δραματικών εξελίξεων που απειλούν τον κλάδο. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 12:00 στο μπλόκο της Λάρσου, με συμμετοχή εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σωματείων και πολιτών.
Οι τελευταίες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα του νησιού, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων αφθώδους πυρετού, οδηγούν τους κτηνοτρόφους στο κινδυνεύουν να ξεκληριστούν. Το πρόβλημα οφείλεται, σύμφωνα με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στην ανυπαρξία προληπτικών μέτρων και ελέγχων από κυβέρνηση, περιφέρεια και κτηνιατρική υπηρεσία, που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου.
Απαιτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας
Η κινητοποίηση υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τη στήριξη των κτηνοτρόφων και των βιοπαλαιστών αγροτών:
-
Μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του αφθώδους πυρετού,
-
Δωρεάν απολυμαντικά και μέσα προστασίας για τις εκτροφές,
-
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων,
-
Αποζημίωση στο 100% για τα κοπάδια που θα πληγούν.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ο αγώνας των κτηνοτρόφων είναι αγώνας όλων μας, καθώς η επιβίωσή τους συνδέεται άμεσα με την οικονομία, την ασφάλεια και τη συνολική ποιότητα ζωής στο νησί.
Κάλεσμα σε συμμετοχή
Όλο το λεσβιακό κοινό καλείται να δώσει δυναμικό παρόν στη Λάρσο την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 12:00, για να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη και να στείλει μήνυμα στην Πολιτεία για άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων και προστασία του πρωτογενούς τομέα του νησιού.
Η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη: χωρίς άμεση παρέμβαση, η κτηνοτροφία στη Λέσβο αντιμετωπίζει κίνδυνο ολοκληρωτικού ξεκληρίσματος.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ