Συνεχίζει για 23η μέρα την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι στο Σύνταγμα

Για 23η συνεχόμενη ημέρα παραμένει σε απεργία πείνας στο Σύνταγμα ο Πάνος Ρούτσι, ζητώντας την άμεση έκδοση άδειας για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στον γιο του.

Ο κ. Ρούτσι δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του «μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για την αλήθεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο ίδιος βρίσκεται μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, έχοντας λάβει μεγάλη στήριξη από πολίτες που περνούν καθημερινά από το σημείο, αλλά και από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αναδεικνύουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απεργία πείνας αποτελεί τη μοναδική του μορφή διαμαρτυρίας, καθώς –όπως υποστηρίζει– «η πολιτεία αργεί να ανταποκριθεί σε ένα αυτονόητο αίτημα: να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συνέβη».

Η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει πλέον ανησυχητική επιδείνωση, ενώ παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση. Παρά τις δυσκολίες, ο Πάνος Ρούτσι επιμένει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν υπάρξει σαφής εξέλιξη στο αίτημά του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ευρεία κοινωνική ευαισθητοποίηση, ενώ πολλοί ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να μην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η ζωή του.