Στη Λέσβο η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου
Συνάντηση με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Αθήνα, Diane Roeser, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Αφροδίτης Βατή.
Τη Γενική Πρόξενο συνοδεύει στη Λέσβο η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας για Λέσβο και Λήμνο, Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες του Δήμου, ιδιαίτερα σε ζητήματα νεολαίας, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν τομέα που στηρίζεται ουσιαστικά από τη δημοτική αρχή.
Η Diane Roeser, που από χθες βρίσκεται στο νησί και παρακολούθησε την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Μολύβου, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον φυσικό πλούτο της Λέσβου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο εκ μέρους της γαλλικής κοινότητας, τόσο των επισκεπτών όσο και των μόνιμων κατοίκων, για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν για την ενίσχυση του ελληνογαλλικού δεσμού».
Ο κ. Βέρρος ενημέρωσε τη Γενική Πρόξενο για τα έργα οδοποιίας που υλοποιούνται, για τις 27 νέες παιδικές χαρές που θα κατασκευαστούν σε χωριά της Δυτικής Λέσβου, καθώς και για τις αναπλάσεις παραλιών, κάνοντας ειδική αναφορά στη Σκάλα Καλλονής, όπου δημιουργείται θερινό σινεμά που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το γαλλικό φεστιβάλ κινηματογράφου.
Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή παρουσίασε το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν του νησιού, από τον θεματικό τουρισμό και τους birdwatchers μέχρι τις ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, το Απολιθωμένο Δάσος, τις ιαματικές πηγές και τα μοναστήρια. «Ο τουρισμός αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό τομέα για εμάς και η Γαλλία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο», υπογράμμισε.
Η Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη σημείωσε ότι «η Λέσβος έχει απλώσει τις ρίζες της προς τη Γαλλία και οι Γάλλοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί, είτε ως επενδυτές είτε ως σταθεροί επισκέπτες».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η ιδιαίτερη σχέση του Αλμπέρ Καμύ με το Σίγρι, με τον Δήμαρχο να προτείνει τη δημιουργία του «σπιτιού του Καμύ» αλλά και την ονομασία δρόμου προς τιμήν του Γάλλου φιλόσοφου. «Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας», τόνισε ο κ. Βέρρος.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ