Ανήλικος 14 ετών συνελήφθη για πρόκληση πυρκαγιάς στη Δυτική Λέσβο
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Αυγούστου, λίγο μετά τις 19:00, σε χορτολιβαδική έκταση στην Τοπική Κοινότητα Δαφίων του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, χωρίς να κινδυνεύσουν κατοικίες ή υποδομές της περιοχής.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη ένας 14χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Το περιστατικό προκαλεί προβληματισμό, καθώς εμπλέκεται ανήλικος, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη ευαισθητοποίησης, επιτήρησης και πρόληψης όταν πρόκειται για παιδιά και εφήβους σε αγροτικές και δασικές περιοχές, ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο.
Φώτο: kalloninews.gr
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ