Δικαιοσύνη για τα Τέμπη: Μητσοτάκης για Ενότητα και Αντίσταση στις Διαδηλώσεις (Δείτε την τοποθέτηση)
Την παρούσα στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο, θέτοντας σαφώς τη θέση της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις και το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον δημόσιο διάλογο για τα Τέμπη. Με γνώμονα την αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης καλεί για μια ενωμένη αντίδραση ενάντια στα χρόνια λάθη και τις κακοδαιμονίες του κρατικού μηχανισμού.
Η κατάσταση έχει αποκτήσει εθνική διάσταση, καθώς μεθαύριο αναμένεται να βρεθούν πολλοί συμπολίτες στις πλατείες για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, στέλνοντας ένα αυτονόητο μήνυμα: η αλήθεια πρέπει να λάμψει και οι ένοχοι να τιμωρηθούν, ενώ απαιτούνται και δικαιολογημένα ασφαλή μέσα μετακίνησης για όλους τους πολίτες.
Παράλληλα, υπάρχουν φωνές που, ενώ διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης, επισημαίνουν ότι το κράτος οφείλει να διασφαλίσει την προστασία των συμμετεχόντων μέσω της παρουσίασης της αστυνομίας και της διασφάλισης του δικαιώματος της συνάθροισης. Η ευθύνη αυτή εμπίπτει στους διοργανωτές των διαδηλώσεων και αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την αποτροπή διχασμών και αποσταθεροποίησης.
Σε ένα περιβάλλον, όπου ορισμένες φωνές επιδιώκουν να μετατρέψουν τον πόνο σε πολιτικό δίχασμα ή ακόμα και σε αίτημα αποσταθεροποίησης, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει πως η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις παλαιές της αξίες και ότι τα δημόσια σύνολα πρέπει να παραμείνουν ενωμένα. Όσοι οραματίζονται την αυριανή ημέρα ως ορόσημο για βίαιες ανατροπές, θα αντιμετωπίσουν μια κοινή, αποφασιστική αντίδραση.
Η κυβέρνηση δηλώνει πως είναι εδώ για να ενώσει τους Έλληνες, να τιμήσει τα μνήμη των θυμάτων και να διασφαλίσει ένα μέλλον με σύγχρονα τρένα και ασφαλείς μεταφορικές υποδομές, όπως το πένθος για το Μάτι που αποτέλεσε εφαλτήριο για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία.
Σε κάθε περίπτωση, η εισηγήση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί μήνυμα ενότητας και αντίστασης, κάλεσμα για συλλογική δράση ενάντια στις αδικίες και για την ανάδειξη των πραγματικών αναγκών της χώρας.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ