Την Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης ζητά το Επιμελητήριο ΛέσβουΕπιστολή του Ευάγγελου Μυρσινιά

 

Αξιότιμοι κύριοιΥπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από τα μέλη μας, επιχειρήσεις εστίασης της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, σχετικά με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπ’ αριθμ. Ε2047/28-06-2024, για την αύξηση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, στα ροφήματα καιστα μη αλκοολούχα ποτά.

Η αύξηση του ΦΠΑοδηγεί αναπόφευκτα σε αυξήσεις τιμών, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την κατανάλωση και κατ’ επέκταση τη συνολική οικονομική δραστηριότητα και θα πλήξει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης που ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα κόστη λειτουργίας.

Ως Επιμελητήριο Λέσβου, απευθύνουμε έκκληση να επανεξεταστεί άμεσα η απόφαση αυτή και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της εστίασης, ιδιαίτερα στα νησιά του Β.Αιγαίου. Η διατήρηση του ΦΠΑ σεχαμηλότερα επίπεδα, όπως ίσχυε έως πρόσφατα, θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

 

Αναμένοντας την άμεση παρέμβασηκαι την υποστήριξή σας στο δίκαιοαίτημά μας και την επιστροφή στο πρότερο καθεστώς, προκειμένου να προστατευτούνοι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης και επιπλέοννα αποτραπεί η αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση

Για το Επιμελητήριο Λέσβου

Ευάγγελος Μυρσινιάς

Πρόεδρος